Hem » Webbhotell » Ballou Webbhotell

Ballou Webbhotell

Ballou LogoBesök Ballou
Vårt Betyg: 6 / 10

Väl varierade hostingpaket, gratis backup och obegränsad trafik. Ballou webbhotell har sina fördelar och drivs på ett stabilt sätt av Miss Group. Webbhotellet är ganska litet men erbjuder ändå en fin bredd på sina hostingtjänster.

Om du tycker att en bra hostingtjänst som inte slår några rekord men som heller inte får mycket kritik kan vara av intresse ska du läsa vidare. Ballou är en stabil tjänst och webbhotellet har lösningar som kan vara precis det du har behov av för ditt webbprojekt.

Ballou är sedan en tid tillbaka en del av webbhotellet Miss Hosting. Initialt har tidigare kunder hos Ballou kvar sin tidigare inloggning medan nya kunder registrera sina webbhotellspaket hos Miss Hosting.

Fördelar med Ballou webbhotell

I och med att det finns flera webbhotellpaket att välja från bör det inte vara alltför svårt att hitta rätt. Ballou webbhotell har flera viktiga fördelar och flexibiliteten är absolut en av dem.

De främsta fördelarna med Ballou webbhosting är:

  • Många gratisinslag. Även det enklaste paketet har gratis inslag i form av backup, antivirus, sitebuilder och mer.
  • Snabb SSD-lagring. SSD-lagringen är snabb och förekommer i samtliga erbjudanden från Ballou.
  • Många funktioner. Det finns gott om funktioner som förvisso kräver lite mer kunskap men som samtidigt ger många möjligheter.
  • Stor kapacitet. Kapaciteten är god och det är förstås också en stor fördel.

Flera webbhostingpaket från Ballou

Ballou erbjuder en rad olika webbhostingpaket som har vissa viktiga gemensamma nämnare. Oavsett vilket paket du väljer så får du:

De 4 olika webbhostingpaketen är:

Ballou Webbhotell Lilla

Det här är det minsta paketet som ger dig 100 GB redundant lagring, 10 GB bandbredd och 100% an en CPU-kärna. Paketet kommer också med 10 MySQL anslutningar, 512 MB PHP minne och en unik sitebuilder att bygga hemsida utan kod med.

Ballou Webbhotell

Nästa steg är paketet som helt enkelt heter Webbhotell. Det är ett populärt val med 200 GB SSD-lagring, 1 GB bandbredd, 100% av 2 CPU-kärnor, 25 MySQL anslutningar och 768 MB PHP minne.

Ballou Webbhotell Premium

Premium-paketet kommer med 300 GB redundant lagring, 10 GB bredband, 100% av 4 CPU-kärnor, 50 MySQL anslutningar och 2048 MB PHP minne.

Ballou Webbhotell Ultimate

Paketet Ultimate är ett maxat paket med 500 GB lagring, 10 GB bandbredd, 100% av 4 CPU-kärnor, 150 MySQL anslutningar och 5120 MB PHP minne. Dessutom kommer detta paket med tjänsten SiteLock säker hemsida.

Skillnaderna mellan de 4 paketen ligger i hur mycket SSD-lagring du får, hur många processkärnor du drar nytta av samt hur många databaser som är tillgängliga. Premium och Ultimate ligger ganska nära varandra men steget mellan Lilla och Premium är rätt så stort.

Med fyra olika nivåer finns det bra lösningar för privatpersoner och små företag som vill satsa på en enkel hemsida såväl som för lite större projekt.

Mer än webbhotell

Ballou erbjuder mer än webbhotell. Du kan dra nytta av deras:

Dedikerade servrar

För dig som behöver stöd för mer än några hemsidor kan det vara klokt att se på Ballous lösningar för dedikerade servrar. Det är servrar som bara är för dig.

Domänköp

Du kan också få hjälp med att hitta domäner och köpa dem. Priserna är dock inte så attraktiva. Du kan hitta bättre tjänster för detta syfte på annat håll. Men det är klart att det kan vara smidigt att även på hjälp med domän av Ballou när du ändå är kund.

Ballou webbhotell – Priser

Vi kan inte kalla Ballou för ett billigt webbhotell. Deras priser ligger aningen över liknande alternativ. Men det är heller inte så att du får priser som känns oskäliga. Det här beror förstås lite på vad du är ute efter.

Det kan till exempel tyckas vara rätt så dyrt med 50 kronor för det enklaste paketet. Särskilt om du jämför med riktigt billiga webbhotells minsta paket. Fast det gäller ju att se på vad du får för pengarna. Ballous paket är väl tilltagna, även det enklaste. Sett ur denna synvinkel kan vi säga att det är prisvärt.

Ballou webbhotell kundtjänst

Du kan få hjälp av Ballous support via live chatt, telefon och email. Telefonsupporten finns på vardagar mellan 9.00 och 16.00. Mejl kan du få svar på alla dagar fram till midnatt. Det gäller även helgdagar men då kan det ta lite längre tid att få svar.

Vem ska välja Ballou webbhosting?

I och med att Ballou inte har något stöd för kontrollpanelen cPanel och LiteSpeed så kan det bli lite knepigt för en nybörjare att sätta sig in i hur det fungerar. Ballou webbhotell har istället sin egen lösning för kontrollpanel.

Det här betyder ju också att du inte kommer att få funktioner som komprimering av bilder som sker automatiskt. Det blir lite mer finlir som du ska ha koll på. Med detta sagt är det verkligen inte svårt att med det enklaste hostingpaketet installera WordPress. Särskilt inte för dig som har gjort det förr.

Det handlar mer om att du med så många möjliga funktioner måste förstå lite mer om att driva en hemsida för att verkligen dra nytta av det. Många funktioner är ju bra när du ser på prisbilden. Om du vill få in ett större stöd för ett vettigt pris är Ballou webbhosting ett bra val för dig.

Ballou webbhosting bakgrund

Ballou grundades år 1997 och har 12 medarbetare. Företaget är ledande i Sverige som hybridmolnsleverantör och de är mycket duktiga på serverdrift. Ballou har datahallar i Stockholm, Göteborg och Karlskrona. De har kontor i samma städer såväl som i Helsingborg.

Ballous fokus har från start varit ett försöka erbjuda smidig IT-drift. De erbjuder också rådgivning och försöker engagera sig på ett personligt sätt med god service.