Hem » Webbhotell » Billiga Webbhotell

Billiga Webbhotell

Spara pengar på din webbhosting med billiga webbhotell. Idag har du många bra alternativ och du kan få ett billigt webbhostingpaket som är perfekt anpassat till dina behov. Var dock medveten om varför det är billigare och om du eventuellt vill betala lite mer för att lägga till funktioner och egenskaper.

De bästa billiga webbhotellen kan vara goda alternativ både för privatpersoner och företag. Om du passar på när det är kampanjdags kan du får ett nybörjarpaket för några kronor per månad!

Miss Hosting logo
fr. 1 kr/månfr. 99 kr/mån
Utrymme: 100 GB - ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: 1 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 - 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Simply.com logo
fr. 7 kr/månfr. 50 kr/mån
Utrymme: 10 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: 2 - 15 stMSSQL: 0 - 3 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
One.com logo
fr. 11 kr/månfr. 74 kr/mån
Utrymme: 50 - 750 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 1 - 10 stMySQL: 1 - 20 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Inleed logo
fr. 19 kr/mån
Utrymme: 2 - 50 GBTrafik: 50 - 3000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: DirectAdminPHP Memory Limit: 1024 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
StableHost Webbhotell logo
fr. 20 kr/månfr. 39 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Hostinger logo
fr. 25 kr/månfr. 46 kr/mån
Utrymme: 50 - 100 GBTrafik: 100 GB - ObegränsatDomäner: 1 - 100 stMySQL: 2 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 1 - 100 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 768 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
EgenSajt logo
fr. 35 kr/mån
Utrymme: 1 GBTrafik: 20 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 0 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Wopsa logo
fr. 36 kr/mån
Utrymme: 2 - 30 GBTrafik: 10 - 200 GBDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 10 st - ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Loopia logo
fr. 49 kr/månfr. 124 kr/mån
Utrymme: 75 - 200 GBTrafik: 750 - 2000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 25 - 100 stMSSQL: 0 - 5 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 - 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Websupport logo
fr. 124 kr/mån
Utrymme: 50 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: AtomiaPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Oderland logo
fr. 231 kr/mån
Utrymme: 20 - 30 GBTrafik: 2000 - 5000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Kinsta logo
fr. $30.00/månfr. $43.75/mån
Utrymme: 10 GBTrafik: 50 GBDomäner: 1 stMySQL: 1 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 256 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Priserna för webbhotell visas inkl. moms avrundat till hela kronor. Priset avser det billigaste webbhotellpaketet. Avvikelser kan förekomma.

Hur billiga är billiga webbhotell?

Om du inte har så lång erfarenhet av webbhosting kan det ju vara svårt att veta vad som kan klassas som ett billigt webbhotell och vad som inte är det. Sedan hör det ju till saken att det finns olika typer av webbhostingpaket.

Om du behöver ett enkelt paket för en egen blogg så kan du ju komma ner i väldigt låga priser för hosting. Om du behöver stöd för en större webbutik så ser du på en helt annan skala av priser för möjliga paket.

Rent allmänt kan vi säga att det rör sig om 3 grupper:

 1. Nybörjarpaket – I den här gruppen finner vi webbhotell som tar allt från 10 kronor till 100 kronor per månad för det enklaste webbhostingpaketet. Priser som ligger på omkring 30-60 kronor kan anses vara låga.
 2. Företagspaket – För lite större paket med större utrymme och fler tjänster som ingår är det normalt med priser från 50 kronor och upp. När det blir mer än 100 kronor kan det inte längre ses som billigt. Men kom ihåg att ett högre pris ändå kan vara skäligt beroende på vad det inkluderar.
 3. Proffspaket – Superpaketen kostar alltid mer men även här kan du finna billigare webbhosting för företag med stora krav. Det gäller att se på innehållet i paketet. Jämför med liknande erbjudanden från andra webbhotell för att komma fram till om priset är lågt eller inte.

Det är viktigt att se helheten. Du kan bli imponerad av ett lågt pris för webbhosting, men så inser du att du måste köpa till allt från SSL-certifikat till rimligt lagringsutrymme. Det är inte så sällan som folk blir alldeles paffa då de hittar ett bra erbjudande och sedan begärs på 1000 kronor för att flytta sajten till det nya webbhotellet.

Jämför detta med webbhotell som tar hand om flytten helt gratis och har stabila rimliga priser för sina webbhostingpaket. Vad är billigast? Du får räkna på alla kostnader som kan tillkomma och se det hela i ett större perspektiv för att komma fram till om det verkligen rör sig om ett prisvärt webbhotell eller inte.

Vad ska du tänka på när du väljer billig webbhosting?

När du väljer billig webbhosting ska du tänka både nu och framåt. Det är sant att du just nu kanske inte har så stora planer med din hemsida. Men om något år kanske du har det. Frågan är vad som händer då.

Tänk på saker som:

 • Hur det ser ut med möjligheter att växa och uppgradera.
 • Om det är svårt att flytta sajten till ett annat webbhotell.
 • Hur du kan bygga ut med fler sajter och olika IP-nummer.
 • Vilken typ av stöd du får för att lära dig mer och bli bättre på att bygga och underhålla hemsidor.

Börja med att se på de behov du har just nu. Om dessa möts av ett billigt webbhotell så är det en god start. Men därefter måste du också vara medveten om att det kanske inte tar så lång tid innan du vill ha mer.

Se alltså på priserna för avancerade paket och vad det kostar att uppgradera. Ibland kanske det blir tal om att köpa till någon specifik tjänst. Ibland rör det flytt till dedikerad server och en mer massiv uppgradering som givetvis inte kan kosta vad som helst.

Utöver pris är det alltid A och O att beakta hur webbhotellet sköter sin support. Om du redan med ett nybörjarpaket märker att det inte är så smidigt att få hjälp med frågor och problem så bådar det inte gott för framtiden.

När du ser ett riktigt bra erbjudande och just ska komma igång med din hemsida eller webbutik så är det klart att du kan hoppa ombord. Det ska sägas att det inte är så svårt att byta webbhostingtjänst. Om det rör sig om ett känt webbhotell som har fått goda recensioner tar du ingen större risk genom att testa ett billigt webbhostingpaket.

Håll dock ett öga på villkoren för paketet. Om det har uppsägningstid ska du ta reda på hur lång den är. Uppsägningstid på flera månader kan vara en hake och anledning till att du kan få ett så billigt introduktionserbjudande.

Kompromisser och minus med billigaste webbhotellen

Billigt kan inte vara bra säger vissa. Ett billigt webbhotell kan absolut vara bra men var medveten om att det antagligen rör sig om en hel del kompromisser. Webbhotellet har skalat av på vissa bitar för att ge dig ett bättre pris.

En kompromiss som ger dig ett billigare webbhotell kan vara mer eller mindre godtagbar. Det viktigaste är att du inser vad man tummar på. Om det är något som inte stör dig nämnvärt så har du ju mycket att vinna på att välja det billiga webbhotellet.

Vanliga kompromisser att vara medveten om:

 • Supporten är sämre. Ett billigt webbhotell har kanske inte ens support på svenska. Dessutom kanske du bara får den under några timmar per dag. Om du skickar email kan det ta flera dagar att få svar då webbhotellet inte har många som jobbar med att svara på frågor från kunder.
 • Det kostar egentligen mer. Det här är mycket vanligt. Du får ett avskalat paket superbilligt men om du ska kunna bygga och driva en hemsida så behöver du mer. Det får du betala för i form av tillägg. Till sist blir det ändå lika dyrt som det hade blivit med en dyrare webbhostingtjänst.
 • Det kostar mer kommande år. Du betalar 10 kronor för det första årets månader och sedan går priset upp 10 gånger per månad!
 • Du måste ha god kunskap. Det händer att billiga webbhotell har kontrollpaneler och funktioner som kräver specialistkunskaper. Det blir för svårt att bygga och driva hemsida. Det är inte värt pengarna du sparar då du måste ta kurser för att fatta hur man gör!
 • Sämre säkerhet. Det här är en viktig punkt. När du väljer ett billigt webbhotell kan det vara så att man lägger mindre tid på övervakning.
 • Sämre prestanda. Är det billigt så är det inte ovanligt att prestandan är sämre. Det får betydelse när du vill mer med ett projekt som börjar i liten skala men snabbt växer.

Det är dock viktigt att poängtera att det här är punkter som kan förekomma. Det finns absolut billiga webbhotell med god prestanda och god support. Det är bara viktigt att du utröner varför det blir billigare och om det kan vara så att några av punkterna här ovan är orsakerna till det lägre priset.

Trots kompromisser kan du hitta det webbhotell som är bäst för dig. Med rätt avvägningar kan du komma både billigt undan och uppnå det du behöver.

Finns det billiga webbhotell för företag?

Det finns mycket bra och billiga webbhotell för företag. Låga priser för hostingpaket som passar företag är inte ovanliga. Det gäller dock att inse att anledningarna till de låga priserna kan vara svåra att acceptera.

Om den som ska bygga och driva hemsidan för företaget inte har så god vana av detta kanske det låga priset inte är motiverat. Dessutom måste ju ett företag tänka framåt. Är det billigt att komma igång och sedan möjligt att bygga på är det ju utmärkt.

Det är alltid en fördel att kunna börja med ett lågt pris för att testa och utvärdera. Särskilt för företag som har en plan om att växa och bli större. Om det fungerar bra från start kan det ju kännas helt okej att betala mer för ett utvecklat paket med fler tjänster från webbhotellet.

När det gäller professionella hemsidor för företag och e-handel måste du dock betänka det intryck du gör på dina potentiella kunder. Här går det inte att chansa och hoppas på att dina besökare inte kommer att bry sig så mycket om att sidan laddas långsamt eller att den ofta är nere.

Du har heller inte råd med e-post-lösningar som är bristfälliga. Detta oavsett om det beror på webbhotellet eller deras samarbetspartner. Om du är medveten om att du får betala mer för att sköta email på ett annat sätt än det som erbjuds i det billiga webbhostingpaketet kan det vara okej.

Ta alltid en titt på den kritik som finns mot webbhotellet innan du som företagare köper deras billiga webbhostingpaket. Om du märker att det rör saker som kan försämra dina möjligheter att skapa nya kundkontakter och underhålla de du redan har är det inte värt pengarna du sparar på billig hosting!

Billigt första året, men vad händer sedan?

Det här är en fråga du alltid ska ställa. Webbhotell ger lockerbjudanden för det första året. De gör det för att du ska testa och bli kund. När du väl har vant dig vid webbhostingen är det ju mycket troligt att du blir kvar av bara farten.

På grund av detta är det värt för webbhotell att ge ett bottenpris för ditt första år. Därefter kommer du att få betala vanligt pris. Det du ska ta reda på är vad det priset är. Ponera att du börjar med att betala 30 kronor per månad det första året. Sedan går priset upp till 90. Det är ju mer än dubbelt så mycket!

Men du kan inte bara tänka hur mycket priset går upp med. Det kan ju vara så att 90 kronor ändå är billigt för den hostingtjänst som du får. Allting är relativt och du har stor nytta av att kika lite på vad rimliga priser är.

Det kan ju vara så att du får superbillig webbhotell första året och därefter blir det bara billigt. Men det är fortfarande låga priser och en tjänst som du är nöjd med. Just det där med tjänster ska du vara extra noga med att se på.

Om webbhotellet bara ger dig vissa funktioner gratis det första året kan ju priset skena iväg rejält när du fortsätter vara kund året därpå. På grund av detta ska du alltid lusläsa vilka regler som gäller för erbjudandet. Är du medveten om vad som händer efter det första året så kan det mycket väl vara värt att ta chansen när det blir kampanjpris för nya kunder.

WordPress på webbhotell som är billiga

Idag är det väldigt många som jobbar uteslutande med WordPress för hemsidor och webbutiker. Om det är viktigt för dig att kunna använda detta CMS ska du alltid ta reda på om det kommer att fungera som tänkt på ett billigt webbhotell.

Det handlar inte bara om att de måste erbjuda stöd för WordPress. Du bör också se på den kunskap webbhotellet har av detta publiceringsverktyg. Då det uppstår frågor vill du få tydliga svar som gör det lätt att göra om inställningar och rätta till.

När det brister i kunskapen och stödet för WordPress på billig webbhostingtjänst kanske du inte tjänar så mycket på den. Beakta hur mycket tid du kan komma att lägga ner på din sajt bara för att webbhotellet inte riktigt har koll på läget.

Fungerar ett billigt webbhotell för en webbutik?

Det finns bra webbhotell som är prisvärda och som gör det möjligt att bygga och driva e-butik på ett effektivt sätt. Men det kan vara klokt att inte räkna med detta. Dessutom ska du se på vilka CMS för webbutik som man jobbar med.

Om du inte bryr dig så mycket om Magento så är detta inget plus för dig. Om det däremot finns ett gott stöd för webbutik med WordPress och det är ditt första val så kan det ju vara av intresse.

Billigt webbhotell är inte samma sak som sämre support för webbutiker. Det här beror helt och hållet på webbhosting och vad de är bra på. Du får se på fokus och hur de jobbar med att hjälpa sina kunder driva webbutik.

Faktum är att ett webbhotell som inte klassas som billigast ändå kan vara det bästa valet för dig då det har rätt inriktning. Om du får ett rimligt pris för webbhosting för e-handel så kan du komma till slutsatsen att det är ett mycket prisvärt webbhotell för dig.

Vad är tryggheten värd?

Det här är en viktig fråga. När vi ser på några alternativ som inte kan klassas som billigaste webbhostingen kan vi ändå se att det finns anledning att beakta dem. Med hög säkerhet och smarta system för att skydda din sajt kan du vara lugn.

Du bör tänka på vad du kan förlora på bristande säkerhet och trygghet. Ställ detta mot pengarna du sparar på att det blir billigare. Återigen, billigt behöver inte betyda att säkerheten är låg. Men det är en möjlig kompromiss och då måste du tänka igenom ditt beslut.

Det är särskilt för företag som vill växa och bygga ut verksamheten som det där med trygghet får stor betydelse. Vi förutsätter ju att du ser på seriösa webbhotelltjänster som inte fuskar. Om billigt inte betyder att det slarvas med backup och skydd mot virus så går det an.

Om billigt tvärtemot betyder att du kan förlora viktig information och bli tvungen att jobba många timmar för att rädda ditt webbprojekt så är det inte ett bra val. Ta alltid en titt på hur ett webbhotell jobbar med säkerhet, upptid och skydd för innehållet på sina servrar. Det är viktigare än hur många kronor du kan spara på ditt abonnemang.

Om du behöver hjälp med SEO

Intressant att notera är att alltfler webbhotell börjar erbjuda verktyg för SEO. Större företag har antagligen redan denna hjälp men det kan ändå vara en fördel med verktyg som bekräftar arbetet som görs med att synas online.

För personer som behöver förstå lite mer om SEO och hur man kan jobba för att optimera hemsidan för sökresultaten så är SEO-verktyg väldigt bra att få. Det finns billiga webbhotell som erbjuder detta gratis och så finns det hostingtjänster som tar ut en avgift för det.

Det kan variera lite mellan paket men är helt klart en punkt att se över. Om du får betala lite mer för ett paket där du får SEO-stödet kan det ju få stor betydelse för din fortsatta verksamhet online. Undersök hur SEO-verktyget fungerar och om det gör någon skillnad.

Om den här typen av hjälp tar dig snabbare mot dina mål så har du ju tjänat på det. Då kan det vara värt att betala lite mer. Om inte, är det bättre att satsa på billiga webbhotell som tar mindre för sina paket för att de är helt utan den här typen av tjänster.

Välj rätt billigt webbhotell – 3 tips

Hur ska du hitta rätt billigt webbhotell för dig? Det finns ju så många aspekter och möjliga val. Här är 3 punkter som kan vara bra att komma ihåg när du ser på potentiella webbhostingtjänster. De är faktiskt också relevanta när du kan tänka dig ett dyrare webbhotell.

1. Läs recensioner och omdömen

Ta reda på vad andra tycker om webbhotellet. Det är så enkelt att göra idag. Dels kan du läsa recensioner. Recensioner är i första hand till för att få matnyttig information. Du vill veta vad webbhotellet erbjuder dig.

Omdömen är från andra som har testat webbhotellet. Vissa kanske har lämnat sitt omdöme för att de blev besvikna, andra förklarar varför de blir kvar på webbhotellet. Läs kritik med tanke på vad det är som kritiserar och ros av webbhotellet på samma sätt. Omdömen som rör sådant som är extra viktigt för dig ska du lusläsa.

Du kan också delta i diskussioner i forum online. Det är lätt att ställa en fråga eller att vara med i en tråd där man pratar om ett visst webbhotell. Titta på när folk har sagt det de har sagt. En support som var trög och svår att komma i kontakt med år 2016 kan mycket väl ha förbättrats till 2022.

2. Ta kontakt med supporten

Innan du signar upp och blir kund kan det vara klokt att kontakta supporten. Ställ en fråga och se hur snabbt de svarar. Tänk på att det här är samma support som ska hjälpa dig då du står och svettas för att allt plötsligt är nere efter den lilla ändringen du ville göra.

3. Testa gratis eller med garanti

Se om du kan testa gratis under en viss period. Även billiga webbhotell kan erbjuda detta trots att det sedan är så billigt att betala för tjänsten. Det kan också vara så att du får garanti om pengarna tillbaka. Det kan gälla 30, 40 eller fler dagar.

Testa utan risk, utvärdera och bestäm dig sedan för om du har hittat rätt billigt webbhotell för dig.

Summering

Det finns gott om billiga webbhotell som kan vara mer eller mindre lämpliga för dig. Välj alltid webbhosting utefter dina behov och jämför webbhotell. Det finns pengar att spara på att hitta webbhostingtjänsterna som har skräddarsydda paket.

Ta reda på vad andra tycker om webbhotellet som du är intresserad av och se om du kanske kan testa det gratis innan du blir kund. Kom ihåg att det faktiskt inte är så svårt att byta webbhotell. Om du inte blir nöjd så går det att finna ett annat prisvärt webbhotell som har de egenskaper som du insett att du faktiskt sätter ett högt pris på!