Hem » FAQ » Vilka är nackdelarna med internationellt webbhotell?

Vilka är nackdelarna med internationellt webbhotell?

Att välja ett internationellt webbhotell framför ett svenskt webbhotell kan innebära vissa problem.

Sämre support

En nackdel med internationellt webbhotell är att det kan vara svårare att få support och hjälp. Eftersom webbhotellet är beläget i ett annat land, kan det vara svårare att få kontakt med deras support och få hjälp med eventuella problem. Detta kan vara särskilt utmanande om du har problem med din webbplats eller dina tjänster, och du behöver snabb hjälp.

Ingen personlig rådgivning

En annan nackdel är att det kan vara svårare att få personlig service och rådgivning. Eftersom webbhotellet är beläget i ett annat land, kan det vara svårare att träffa deras personal och få personlig rådgivning om dina tjänster och dina behov. Detta kan vara en nackdel om du är en ny användare eller om du behöver specifik rådgivning för din webbplats.

Mindre transparens

Det kan vara svårare att följa upp ett internationellt webbhotell vilket kan reflektera tillbaka på dig som kund om du har otur. Det blir speciellt viktigt om du representerar ett företag eller organisation som t.ex. ställer stora krav på klimat- och miljöfrågor. Här kan det vara lättare att lära känna det svenska webbhotellet och hur det passar er verksamhet och värderingar bättre.

Fler lagar och regler att följa

Eftersom webbhotellet är beläget i ett annat land, kan det vara svårare att följa deras lagar och regler. Detta kan innebära att du måste följa fler lagar och regler än om du hade valt ett webbhotell i Sverige, och det kan också vara svårare att förstå och följa dessa lagar och regler. Det kan helt enkelt finnas en juridisk aspekt som påverkar.

Priset kan vara högre

Internationellt webbhotell kan vara dyrare än svenska webbhotell. Detta beror på att de kan ha högre priser, och att du kan få betala extra för vissa tjänster eller funktioner. Detta kan innebära att du behöver betala mer för din webbplats än om du hade valt ett webbhotell i Sverige. Historiskt har dock internationella webbhotell varit billigare då driftkostnader för personal och datacenter är lägre.

Långsammare laddningstider

Du kan också få långsammare laddningstider. Eftersom dina webbsidor måste laddas från ett annat land, kan det ta längre tid för sidorna att laddas och visas för dina besökare. Detta kan påverka din användarupplevelse negativt, och kan också påverka dina sökresultat i sökmotorer. Därför är det viktigt att du väljer ett webbhotell med snabba sidladdningstider, så att dina besökare inte blir uttråkade eller irriterade.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det alltså flera faktorer som kan påverka valet negativt om du väljer ett internationellt webbhotell. Det betyder dock inte att det alltid är sämre, speciellt inte om du riktar dig till en global marknad.

Du kan enkelt jämföra webbhotell via vår webbtjänst om du vill få en bättre uppfattning av vad svenska webbhotell erbjuder.