Hem » Webbhotell » Websupport

Websupport

Websupport LogoBesök Websupport
Vårt Betyg: 4 / 10

Tidigare Binero är nu WebSupport och webbhotellet fortsätter att erbjuda webbhosting med fokus på WordPress. Webbhotellet fungerar även bra för andra CMS och har olika paket för hosting att välja från.

Oavsett vilket paket du väljer så handlar det om ett webbhotell som är lätt att använda och som ger dig gott om utrymme. Med detta sagt så bör du dock vara medveten om att WebSupport.se inte på något sätt toppar ligan med sina tjänster. Läs vidare för att förstå mer…

Basic
123.75 kr/mån
Utrymme: 50 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 10 stMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: AtomiaPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Standard
248.75 kr/mån
Utrymme: 100 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 50 stMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: AtomiaPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Premium
497.50 kr/mån
Utrymme: 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: AtomiaPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Priserna visas primärt inkl. moms för lättare jämförelse för privatpersoner.

Fördelar med WebSupport.se webbhotell

Om vi bortser från att detta webbhotell inte har så många paket och lösningar för dig så finns det ändå några viktiga fördelar att nämna.

De främsta fördelarna med WebSupport webbhosting är:

  • 45 dagar gratis. Du kan prova WebSupport gratis under 45 dagars tid.
  • Gratis SSL. Det ingår gratis SSL-certifikat i webbhostingpaketen.
  • Linux eller Windows. Valet är ditt.
  • Bra för WordPress. Du får ett gott stöd för WordPress.
  • Svensktalande support. Det är lätt att kommunicera med supporten.

För många konsumenter och företag finns det idag dock bättre webbhotell att välja oavsett om du driver en privat blogg eller en stor e-butik.

3 grundpaket för webbhosting med WebSupport

WebSupport erbjuder tre olika paket för webbhotell beroende på hur många hemsidor eller hur mycket utrymme du behöver.

Paketen som nämns vid namn Basic, Standard och Premium skiljer sig åt i hur många hemsidor du kan koppla till kontot och hur mycket webbutrymme du får tillgång till. Sett till specifikationerna är skillnaderna små och vi ser flera begränsningar som att t.ex. alla konton endast har 512 MB minne för PHP, något som räcker för en privat blogg och enklare hemsida men inte nödvändigtvis för större webbplatser.

Priserna är heller inte speciellt låga vilket gör att både billigare webbhotell blir mer intressant för privatpersoner och mindre hemsidor medan det finns bättre webbhotell för företag som kräver mer resurser.

Särskilt webbhostingpaket för WordPress

Det kan verka lite förvirrande då du ser WordPress i menyn hos WebSupport.se. Det verkar ju som att de har ett särskilt paket för detta CMS. Så är det dock inte. De vill bara påpeka att alla deras paket har en-klickainstallation och det som krävs för enkel installation och drift av WordPress hemsida.

Faktum är att du får samma en-klicksinstallation för andra CMS som Joomla. Det rör sig alltså om samma två paket som vi nämner ovan. Fast det är förstås bra att veta att det fungerar fint med WordPress.

Microsoft Exchange

WebSupport webbhotell erbjuder även en extratjänst för bättre administration med Microsoft Exchange. Det här är ett verktyg som gör det enkelt att dela kalendrar och adressböcker med kollegor.

För under 50 kronor per månad får ni 10 GB utrymme per e-postkonto för detta. Tjänsten kan vara en hjälp för små och större företag där medarbetare finns på samma kontor eller på hemmakontor.

WebSupport.se webbhotell support

Supporten ges på svenska och fungerar väl om än lite långsamt. Det hela påminner lite om Loopia som ju faktiskt äger WebSupport. Öppettiderna är aningen begränsade och du hänvisas till WebSupports kunskapsbas när det inte finns någon som kan ta ditt samtal eller svara på ditt mejl. När du väl får svar är det dock av en person som faktiskt kan hjälpa dig och det är ju bra.

Vem ska välja WebSupport.se webbhosting?

Om du nöjer dig med rätt så enkla tjänster för webbhosting kan WebSupport.se fungera för dig. De är ett stabilt alternativ men slår inga rekord vare sig vad gäller prestanda eller prissättning. Du kan välja mellan Linux och Windows vilket kan vara bra att veta.

Om du är ute efter ett billigt webbhotell eller en webbhosting service med hög prestanda och flexibilitet så kan det finnas bättre alternativ för dig. Då kan Miss Hosting vara ett bättre alternativ.

WebSupport.se webbhosting bakgrund

WebSupport.se är en del av Loopia Group AB och hette tidigare Binero Webbhotell. Det var när Loopia köpte upp tjänsten som man bytte namn till Websupport. Det var dock inte det första namnbytet. Binero kom igång med sin verksamhet år 2002 under namnet Aleborg Solutions AB.