Hem » Webbhotell » Oderland

Oderland

Oderland LogoBesök Oderland
Vårt Betyg: 9 / 10

Om det är hög kvalitet, säkerhet och användarvänlighet som står i fokus ska du se lite närmre på Oderland webbhotell. Det här är premiumvalet för dig som inte kan tumma på prestanda, driftssäkerhet och support.

Det är enkelt att komma igång med Oderland webbhotell. Oavsett hur mycket erfarenhet du har av att bygga och driva hemsidor så kan du lita på att webbhotellet ger det rätta stödet. De har en rad olika tjänster som är till för att hjälpa dig lyckas med dina projekt online.

Standard
231.25 kr/mån
Utrymme: 20 GBTrafik: 2000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Premium
461.25 kr/mån
Utrymme: 30 GBTrafik: 5000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Priserna visas primärt inkl. moms för lättare jämförelse för privatpersoner.

Fördelar med Oderland webbhotell

Det finns många fördelar med Oderland som är ett populärt webbhotell bland företag som vill ha smidig och pålitlig webbhosting.

De främsta fördelarna med Oderland är:

  • Hög prestanda och snabba servrar. Här blir det inte tunga sajter som folk tröttnar på. Du kan räkna med hög prestanda och snabba servrar oavsett vilket paket du väljer.
  • Hög säkerhet. Oderland är ett säkert val i flera avseenden. Servrarna är säkra, det görs backuper och du kan lita på att webbhotellet håller din information skyddad från intrång.
  • Bra support. Svaren kommer snabbt och supporten vet vad de pratar om.
  • Det fungerar. Oderland har en inställning och arbetsmetod som leder till att det fungerar som det ska.
  • Prisvärt. De är dyrare än andra aktörer men du får prisvärda tjänster.

Oderlands 2 hostingpaket

Oderland har valt att fokusera på 2 olika paket för webbhosting. De är Standard och Premium. Rent prismässigt är Premium att föredra men då du inte behöver allt som ingår i det paketet kan det räcka gott och väl med Standard.

Standard

Med Standard-paketet får du 20 GB lagring samt en bandbredd på 2000 GB per månad. Du kan skapa ett obegränsat antal webbsajter och får gratis SSL-certifikat för dessa. RAM-minne på 3 GB är mer än vad du får med många andra grundpaket för webbhosting.

Det här paketet kan passa många. Oavsett om du vill skapa en smidig hemsida som inte kommer att växa sig hur stor som helst eller en blogg så kan Standard fungera för dig. Såvida du inte vill ha Elastic Scaling kan Oderlands Standard-paket bli en bra start.

Premium

Med Premium-paketet från Oderland får du Elastic Scaling. Här är lagring utökad till 30 GB, bandbredden per månad till 5000 GB och RAM-minnet till 5 GB. Premium är paketet du ska välja om du är seriös med in e-handelssatsning eller ska lansera en affärshemsida.

Det här är stödet du behöver för att din satsning online ska rulla på smidigt och göra rätt intryck på dina kommande kunder. Priset är högre men det är Premium kan beskrivas som prisvärt med tanke på vad du får för pengarna.

Både Standard och Premium ger dig:

För dig som kör WordPress samarbetar LiteSpeed extra väl då du kan använda deras plugin (tillägg) som samspelar mycketbra tillsammans med webbservern. Här optimeras din webbplats på bästa sätt för att laddas snabbt och du har bra inställningsmöjligheter för att konfigurera cache, minifiering, hopslagning av stil- och scriptfiler och mycket mer. Resultatet är en blixtsnabb hemsida vilket är bra för att få besökarna att stanna kvar.

Elastic Scaling är en smart funktion

Det kan vara värt att välja Premium bara för att få Elastic Scaling. Det här är en funktion som gör att du enkelt kan uppgradera ditt paket då det blir trafiktoppar. Det är så enkelt att du klickar om i din kundavdelning och så får du helt nya förutsättningar för din webbutik eller hemsida.

Du får testa gratis i 14 dagar

Om du känner dig osäker på om Oderland webbhosting är för dig eller vilket av deras paket som kommer att passa kan du testa gratis under 14 dagars tid. Det här är enkelt och väldigt smart att göra när du vill veta hur det hela känns i praktiken.

Andra tjänster från Oderland

Oderland kan hjälpa dig med mer än webbhostingpaket. Du kan till exempel använda deras sökfunktion för att hitta och köpa bra domännamn. Den här tjänsten är utformad så att du på ett enkelt sätt kan leka med ord och uttryck för att få förslag på möjliga domännamn för din sajt.

Gillar du WordPress är det också bra att veta att Oderland ger särskilt god support för detta CMS. Oderlands servrar är optimerade för WordPress. Det innebär att din WP-sajt kommer att bli mycket snabbare med Oderlands webbhosting. De säger själva att det rör sig om omkring 30% snabbare än på andra servrar.

Du kan välja en så kallad Managed Server med Oderland. Det rör sig om en virtuell server som är skalbar. Du kan själv utforma serverlösningen eller låta Oderlands team sköta det hela. Tanken är att du med denna tjänst inte ska behöva oroa dig för servern och dess underhåll.

För Managed Server tjänsten får du även Elastic Scaling. Det betyder att du kan skala upp och ner till exempel med fler eller färre CPU-kärnor, mer eller mindre RAM-minne och lagring och ett visst antal isolerade konton. Här får du också DDoS-skydd så att det aldrig blir tal om problem med övrebelastningsattacker.

Vi ska också nämna att en flytt till Oderland webbhotell är gratis. Oderlands tekniker hjälper till med att flytta filer, databaser och mejl samt att peka om domäner. Detta tar de inget extra för och processen är snabb och smidig.

God upptid med Oderland

Oderland webbhotell tillhör de bästa webbhostingtjänsterna vad gäller upptid. De har en upptid på 99,99%. Du kommer alltså inte lida av mer än någon timmas nedtid per år. I praktiken kan det vara någon minut, eller några sekunder, här och där. Absolut inget som stör!

Är det värt att betala mer för Oderland webbhotell?

Det beror på dig. Om det där med stabilitet och god service är viktigt för dig så är det värt att betala mer för det. Även om Oderland.com inte kan beskrivas som ett billigt webbhotell så kan vi heller inte säga att de är väldigt dyra.

Priserna är mycket rimliga med tanke på vad du får. Men det blir inga bottenpriser som du kan finna på andra webbhotell. Det här är ett premium webbhotell som satsar på att ge dig så smidiga lösningar som möjligt. Det och stabiliteten är vad du betalar för.

När vi ser på Oderland omdömen under senare år så är det mestadels positiva kommentarer. Man kommer nära 5 av 5 stjärnor på omdömessajter online. Det som framförallt hyllas är stabiliteten, kunnandet och den snabba supporten.

Oderlands kundtjänst

Kundtjänsten på Oderland får mycket höga betyg av de som använder sig av deras webbhosting. Det beror på flera saker. Det är till exempel väldigt praktiskt att få hjälp på svenska och dessutom snabbt.

Du väljer själv om du vill ta kommunikationen med chatt, email eller telefon. Det ger en flexibilitet som kan kännas viktig då du står med ett problem som måste lösas omedelbart. Det stora kunnandet som finns hos Oderland är också det som gör att det inte blir så många problem.

Om du ändå skulle ha en fråga kan du räkna med att den som svarar på supporten vet vad du pratar om!

Vem ska välja Oderland?

Oderland webbhotell är ett bra val för dig som driver en mellanstor hemsida / blogg eller en större affärsverksamhet online. Vill du ha en trygg samarbetspartner för att hantera känslig företagsdata så kan du lita på detta webbhotell. Då är det ju även självklart att du är villig att betala lite mer för tjänsten.

Det bör också nämnas att Oderlands support lägger krut på att guida dig så att du klarar av det du vill hantera själv. Så om du känner att du skulle vilja göra mer själv trots att du kanske inte har så stor erfarenhet av att bygga hemsidor och driva desamma är det här ett bra val.

Oderlands bakgrund

Oderland är ett webbhotell som fått sitt namn av grundaren Jack Oderland. Han drog igång verksamheten 1998 och har från start valt att fokusera på hosting som gör det så lätt som möjligt för kunden. God service är en röd tråd genom verksamheten men även stabilitet och pålitlighet.

Oderland har sitt säte i Göteborg men tjänsten finns även på engelska för utländska kunder som kan ha ett intresse av ett stabilt svenskt webbhotell.