Hem » Webbhotell » Webbhotell med cPanel

Webbhotell med cPanel

Om du vill ha en enkel och tydlig kontrollpanel kan du lita på cPanel. Detta oavsett om du är van vid cPanel sedan tidigare eller ska bygga din första hemsida. Välj webbhotell med cPanel för att få en tydlig struktur på din kontrollpanel.

Webbhotell med cPanel är också bra val då du vill ha en kontrollpanel som fungerar utan buggar som ofta är fallet med hembyggen. Här finner du de bästa webbhostingtjänsterna som erbjuder dig kontrollpanelen du trivs bäst med!

Oderland logo
fr. 231 kr/mån
Utrymme: 20 - 30 GBTrafik: 2000 - 5000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Wopsa logo
fr. 36 kr/mån
Utrymme: 2 - 30 GBTrafik: 10 - 200 GBDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 10 st - ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Miss Hosting logo
fr. 1 kr/månfr. 99 kr/mån
Utrymme: 100 GB - ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: 1 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 - 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
StableHost Webbhotell logo
fr. 20 kr/månfr. 39 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Priserna för webbhotell visas inkl. moms avrundat till hela kronor. Priset avser det billigaste webbhotellpaketet. Avvikelser kan förekomma.

Vad är cPanel?

Det var webbhotellet Speed Hosting som började med kontrollpanelen cPanel med Linux-baserad mjukvara. Speed Hosting finns inte längre men du finner webbhotell efter webbhotell med cPanel.

Kontrollpanelen som skapades av John Nick Koston har fått ett helt eget liv och har utvecklats till nya förbättrade versioner. Saker som automatisk uppdatering och WHM (Web Host Manager) har lagts till. Det grafiska gränssnittet har också förbättrats för att göra det ännu enklare att använda kontrollpanelen.

I över 20 års tid har cPanel formats och förändrats till den kontrollpanel den är idag. Det är inte så konstigt att så många föredrar att använda denna programvara hellre än egenutvecklade varianter. cPanel är lätthanterligt och för den som byggt hemsidor med samma kontrollpanel känns det som att komma hem för varje nytt webbprojekt.

Fördelar med webbhotell med cPanel

Det finns en rad viktiga fördelar med webbhotell med cPanel. En sak som är viktig att nämna är att många som bygger hemsidor inte har kunskap om det rent tekniska. Idag är det ju fullt möjligt att bygga sajter utan att kunna något nämnvärt om kodning då det finns smarta CMS som WordPress.

Om du vill ha en kontrollpanel som är enkel att förstå och göra inställningar med så är cPanel fenomenal. Det är inte svårt att med lite guidning förstå hur inställningar ska göras via panelen. Dessutom kan du ganska lätt hitta rätt på egen hand.

Det här är en fördel både för dig och för webbhotellet. Om kontrollpanelen är för klurig så kommer supporten att ringas ner av folk som behöver hjälp. Då blir det lång kö. När det finns cPanel blir det inte så många frågor.

Det här uppskattar du då du behöver hjälp och slipper vänta för att webbhotellets kontrollpanel inte kräver någon särskild support. Det blir positiva ringar på vattnet kan man säga.

Snabb inlärning

För dig som är ny på att bygga hemsida så är det en stor fördel att välja webbhotell med cPanel. Detta helt enkelt för att gränssnittet är så tydligt. Du kommer snabbt att lära dig var du finner de olika funktionerna och hur de ska användas.

Inlärningstiden förkortas och du slipper störas av buggar som du kanske annars inte hade förstått som buggar. Med mindre behov av att behöva få varje steg förklarat blir det roligare att bygga och driva hemsida trots att du inte har några förkunskaper.

cPanel med Softaculous

En stor fördel med webbhotell med cPanel är att du ofta får cPanel med Softaculous. Det här är en programvara som fungerar direkt från din kontrollpanel och gör det möjligt med en-klicksinstallationer.

Om ett webbhotell för WordPress kan erbjuda en-klicksinstallation av WordPress och Joomla så beror det antagligen på att de kan erbjuda cPanel med Softaculous. Det är en mycket smidig kombination som spar dig tid och gör det så mycket enklare att bygga och driva hemsidor.

Lätt att komma åt kontrollpanelen

Du kommer lätt åt din kontrollpanel via en webbläsare. Det betyder att du kan bygga och driva din sajt från valfri dator. Det här är smidigt för den som måste röra sig mellan olika arbetsplatser och kanske ta med sig jobbet med sajten på en laptop. Kan du koppla upp dig så kommer du åt din kontrollpanel via webbhotellet med cPanel!

cPanelen används i flera syften

En cPanel är gjord för att göra det så enkelt som möjligt för dig att bygga och sköta din hemsida. Hanteringen av olika funktioner blir många gånger automatiska. Du spar tid på att inte behöva leta runt och försöka förstå hur du ska koda för att få till en uppdatering.

Du kan med cPanel få tillgång till:

  • Filer, mappar och diskanvändning
  • Domäner och subdomäner
  • Databaser och statistik för din sajt
  • E-postkonton

Webbhotell med cPanel eller egen kontrollpanel?

Du kanske har upptäckt att det finns gott om webbhotell som stolt talar om att de har sin egen utvecklade kontrollpanel. Den beskrivs som enkel att använda och otroligt intuitiv. Det är klart att webbhotell som utvecklar unika kontrollpaneler har god anledning till detta.

Men att vilja och att kunna är två olika saker. Det är inte säkert att en ny typ av kontrollpanel kommer att fungera bättre än cPanel. Faktum är att vi ofta ser i omdömen av webbhotell med egen kontrollpanel att den tar lite tid att lära sig. I bästa fall får den egendesignade kontrollpanelen ett gott betyg, i värsta fall så beskrivs den som komplicerad.

Med cPanel är det aldrig på detta vis. Du vet vad du får när du väljer webbhotell med cPanel. Det blir inga överraskningar eller buggar som sedan måste lösas om och om igen. Det är den stora styrkan med denna klassiska kontrollpanel och en god anledning till att försöka hitta ett webbhotell som använder den.

Nu är det förstås inte hela världen om det webbhotell som du tycker passar bäst för dig inte har cPanel. Alla kontrollpaneler går att lära sig. Fast notera att du med cPanel får en helt annan start och en stabilitet som är väldigt viktig oavsett webbprojekt.

Summering

Det finns stora fördelar med att välja webbhotell med cPanel. Detta är den kontrollpanel som många föredrar för att den är så enkel. Du behöver inga tekniska förkunskaper och supporten är väldigt god. Så pass god att webbhosting med cPanel kan ha en snabbare support då kundtjänsten inte måste hantera så många frågor om kontrollpanelen.