Hem » Webbhotell » Loopia

Loopia

Loopia LogoBesök Loopia
Vårt Betyg: 7 / 10

Stabilitet, support du förstår och god upptid är tre fina anledningar till att se närmre på Loopia webbhotell. Det här är ett namn som du säkert känner igen. Loopia har ju varit med ett bra tag nu. Men ska du välja deras webbhotell för ditt webbprojekt?

De är störst på svenska marknaden och är välbeprövade. I grund och botten är Loopia ett säkert val såvida du inte är ute efter billigaste webbhostingen. Loopia förvånar inte med låga priser och spännande tillägg. De står dock stadigt med fötterna på jorden och fortsätter antagligen att göra så i många år framöver.

Privat
123.75 kr/mån
Utrymme: 75 GBTrafik: 750 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 25 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Företag
248.75 kr/mån
Utrymme: 150 GBTrafik: 1500 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 50 stMSSQL: 1 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 256 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Företag Plus
497.50 kr/mån
Utrymme: 200 GBTrafik: 2000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 100 stMSSQL: 5 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Priserna visas primärt inkl. moms för lättare jämförelse för privatpersoner.

Fördelar med Loopia webbhotell

Loopia är ett tryggt val för dig som vill ha ett webbhotell som fungerar som förväntat. Stabiliteten är viktig oavsett om du är en privatperson som vill ha en egen blogg, behöver få till en hemsida för en idrottsförening, eller är ute efter en professionell sajt för företaget.

Andra viktiga fördelar med Loopia är:

  • Bra upptid. Det är sällan problem med upptiden och Loopia är snabba med att åtgärda problem om de dyker upp.
  • God support. Du får svar snabbt och supporten är dessutom kunnig och trevlig.
  • Smidig sitebuilder. Det är inte svårt att bygga en egen hemsida med hjälp av Loopias sitebuilder.
  • Öppet-köp-garanti. Du får 30 dagar på dig att testa webbhotellet Loopia med öppet-köp-garanti. Om du inte blir nöjd får du pengarna tillbaka. (Gäller inte alla tjänster)
  • Boost hosting. Med företagspaketen kan du få det som kallas för Boost hosting och som ger dig god hastighet.

Tryggt webbhotell med 3 olika erbjudanden

Idag är det standard att kunna välja från olika paket för hosting. Loopia har liksom så många andra webbhotell 3 olika paket att välja från.

1. Privat hostingpaket

Det här är det billigaste paketet som liksom namnet antyder kan passa för privatpersoner. Paketet ger dig obegränsat antal hemsidor, 75 GB webbutrymme och samma för email och gratis SSL-certifikat. Det finns ingen uppsägningstid för paketet.

Privatpaketet från Loopia kan fungera för dig som inte har så stort behov av stor trafik och utrymme.

2. Företag hostingpaket

Nästa paket ger 150 GB utrymme både för lagring och för email. Det blir dubbelt upp jämfört med privatpaketet. Du får Loopia Boost hosting såväl som LINUX och Windows hosting. Här får du också SSL-certifikat och fritt antal hemsidor.

Företag är ett bra val för dig som behöver lite mer än stöd för en enkel hemsida. Hastigheten kan gå upp ordentligt när du får Loopia Boost tjänsten.

3. Företag Plus hostingpaket

Det här paketet är som Företag-paketet och lite mer. Du får 200 GB webbutrymme och samma för e-post. I övrigt är det precis som med Företag-paketet så att du får Loopia Boost hosting och obegränsat antal hemsidor.

Om du tycker att det är värt att betala nära det dubbla jämfört med Företag för 50 GB till är detta ett bra val för dig.

Loopia är inte en billig webbhostingtjänst

Något som blir tydligt så snart som du kikar på möjliga paket och tjänster är att det inte rör sig om den billigaste webbhostinglösningen. Loopia försöker inte slå rekord i priser. De har ett introduktionserbjudande för sitt enklaste paket Privat och för Företag som ger lite rabatt.

Privat-paketet har ett rimligt pris. Både med och utan rabatt. Om du jämför med liknande erbjudanden från andra webbhotell. Företag-paketet kan också anses ha ett normalt pris men nära 400 kronor för Plus-paketet i övre kanten. Vad betalar du för? Det är frågan du ska ställa dig. Här är svaret framförallt stabilitet och pålitlighet.

Loopia fungerar som de ska och du slipper jobbiga överraskningar. Att de har så många kunder (de hanterar nära en miljon domännamn) säger en hel del om deras tjänst. Dessutom är det många som uppskattar den svenska supporten som är effektiv och väl fungerande.

Loopia VPS

Om du vill ha en lösning där du inte kommer att störas av andra Loopia-kunder kan du välja Loopia VPS. Det här är en dedikerad servertjänst där du kan konfigurera din server och lägga in de program och tjänster som du har behov av.

VPS-tjänsten är ständigt bevakad och har larm till tekniker så att eventuella fel genast åtgärdas. Loopia ger 30-dagars öppet köp för denna tjänst. Om du inte blir nöjd får du pengarna tillbaka.

Utöver detta finner du inte andra hostinglösningar med Loopia. De erbjuder inte cloud hosting, Amazon och annat som du kan finna med andra företag. Du kan dock få hjälp med att köpa domännamn till självkostnadspriser vilket fungerar på ett smidigt sätt.

Bygga hemsida med Loopia

Du kan bygga hemsida snabbt och lätt med CMS som WordPress och Joomla med Loopia. Installationen sker med några få klick för WordPress, Joomla, Media Wiki och Opencart. Om du vill använda dig av Drupal eller annat CMS får du installera själv. Det är inte särskilt komplicerat men bra att känna till.

Loopias sitebuilder kan vara ett alternativ till kända CMS och den fungerar i drag-and-drop format. Det finns gott om mallar som du kan använda och sedan är det bara att fylla på med text, bild, formulär och annat som du kan tänkas vilja ha på din sajt.

Ett stort plus med Loopia är deras kontrollpanel. Den är verkligen enkel att förstå. Allting är samlat på ett tydligt sätt. Du slipper irra mellan olika sidor och plattformar för att få ordning på dina sajter.

Om du vill bygga webbutik kan du göra det med OpenCart eller WordPress med WooCommerce tillägget. Det är inte svårt och så kan du alltid kontakta Loopias support med frågor som de löser rimligt snabbt.

Loopia säkerhet och upptid

Loopia garanterar minst 93,9 upptid men i praktiken är det mer. Det kan gå månader utan avbrott av något slag. Att säga att Loopia har en upptid på 99,9% är inte att överdriva. Deras servrar ligger i Västerås samt i Tjeckien. Det är i Tjeckien som Loopia har sina Windows-servrar som du kan få tillgång till med Företag-paketen.

Servrarna i Sverige backas upp varje dag. De är också övervakade dygnet runt med ett larmsystem vilket givetvis påverkar upptiden och hur snabbt man löser problem.

Loopias support

Du får support från klockan 7.00 på morgonen och fram till 21.00 på kvällen. På lördagar och söndagar finns supporten på plats mellan 11.00 och 15.00. Öppettiderna är hyfsade men slår förstås inte andra webbhotell som ger hjälp på engelska under de timmar den svenska supporten inte är på plats.

Du kan kontakta supporten med chatt, email eller telefon. Normalt sett bör det inte ta mer än 5 minuter, kanske mindre, att få hjälpen. När trycket är högt kan det dock bli lite längre väntetider. Loopia är kända för god support och de är mycket stolta över att ha prisats som Årets Servicedesk vid två tillfällen av Support Services Institute.

Vem ska välja Loopia?

Om du är privatperson och vill bygga en bra hemsida med enkla verktyg är chansen god att du kommer att gilla Loopia. Priset är förstås lite högre än billiga webbhotell men till gengäld så vet du att du får stödet du behöver.

För företagare som också tycker att det är viktigt med lätt hantering och en stabil webbhostingleverantör så är Loopia en möjlighet. De slår som sagt inga rekord men är mycket rimliga och levererar det de lovar.

Loopia bakgrund

Loopias är ett av de största webbhotell som finns i Sverige. De har varit med sedan 1999 och finns numera även i Norge och i Serbien. Det var Sam Nurmi som lanserade Loopia under namnet NetConnect.

Som medlem i intresseföreningen Registrars.se så lovar Loopia att arbeta på ett hederligt och yrkesskickligt sätt. Intressant att notera är att Loopia driver sina tjänster med förnyelsebar energi som kommer från Mälarenergi.