Hem » Webbhotell » Wopsa

Wopsa

Wopsa LogoBesök Wopsa
Vårt Betyg: 7 / 10

Wopsa är ett webbhotell som varit med länge och har sin bas samt serverhall i skånska Eslöv. Webbhotellet erbjuder flera webbhotellspaket och möjligheten till kraftfullare lösningar som dedikerad server.

De kör även den populära kontrollpanelen cPanel som ger tillgång till så väl enklicksinstallationer av mjukvara och avancerade funktioner.

I jämförelse med andra webbhotell har Wopsa inget entydig fördel som gör det till ett självklart val. Däremot är det heller inget dåligt alternativ och kan i vissa fall vara ett bra val.

Budget
36.25 kr/mån
Utrymme: 2 GBTrafik: 10 GBDomäner: 10 stMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 10 stKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Standard
75.00 kr/mån
Utrymme: 10 GBTrafik: 50 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Windows Asp
75.00 kr/mån
Utrymme: 10 GBTrafik: 50 GBDomäner: 10 stMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: Hosting ControllerPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Professional
248.75 kr/mån
Utrymme: 30 GBTrafik: 200 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Priserna visas primärt inkl. moms för lättare jämförelse för privatpersoner.

Fördelar med Wopsa webbhotell

Wopsa är ett webbhotell som kan beskrivas som erfaret och stabilt. De får fina omdömen av kunder online och det särskilt för att webbhotellet har kunnig personal.

De främsta fördelarna med Wopsa webbhosting är:

  • God support. Även om den inte är snabbast i världen så är den kunnig. Det betyder att du inte behöver prata med många olika supportpersoner för att få ditt problem löst.
  • Fungerar bra för WordPress. Wopsa ger ett gott stöd för att driva sajter med WordPress.
  • Kan vara billigt. Om du får ett bra introduktionspris kan Wopsa absolut beskrivas som ett billigt webbhotell.

Wopsa erbjuder 3 hostingpaket

Wopsa har 3 grundpaket som du kan välja för din hosting. De skiljer sig vad gäller utrymme, antal domäner såväl som antal databaser.

1. Budget

Det billigaste paketet kan passa om du inte behöver stöd för mer än 10 domäner och ett utrymme för lagring på 2 GB. SSL-certifikat ingår såväl som sitebuilder och eposttjänster för mobil och dator.

Det här kan vara ett lämpligt paket för dig som kommer att driva en enklare hemsida eller blogg för privat bruk.

2. Standard

Med Standard-paketet hoppar utrymmet upp till 10 GB. Här får du stöd för obegränsat antal domäner och priset är fortsatt mycket rimligt. Detta paket ger dig obegränsat med Mysql databaser.

Det här paketet får nog också beskrivas som ett val som kan passa ett mindre privat projekt eller för en mindre företag.

3. Professional

Professional-paketet är som namnet antyder till för de som kräver lite mer. I praktiken handlar det om utrymme på 30 GB, obegränsat antal domäner, obegränsat antal Mysql databaser och de andra grundläggande delarna som alla paket har (SSL, epost, sitebuilder med mera).

Webbhostingpaketen från Wopsa är rätt så grundläggande men du kan få dem till ett lågt pris. Om du passar på då det ges en rabatt kan det handla om så lite som 30, 60 eller 100 kronor per månad. Det är förstås bara för det första året. Året därpå går priserna upp flera gånger om.

Kontrollpanelen är cPanel och därmed är det inte svårt för dig att hålla full kontroll över driften av din sajt. Wopsa har sin serverhall i Sverige med tekniker på plats och det är förstås något som påverkar hur du upplever den tekniska supporten.

Om du skulle vilja ändra något, lägga till en tjänst till ditt paket eller bara få något korrigerat så är det inget problem.

Andra tjänster från Wopsa

Utöver de grundläggande paketen kan du få hjälp med att hitta och registrera domän. Wopsa kan också hjälpa dig med att flytta ett domän du redan har. Om du behöver DNS för domän utan webbhotell kan du få det för 20 kronor per månad. Detta är förstås något som ingår om du betalar för webbhotellpaket från Wopsa.

Wopsa kan hjälpa dig med en dedikerad server. Här finns det 3 olika val, Mini Turbo, Basic och Advanced Server. De erbjuder också stöd för Windows & ASP med 10 GB utrymme. Om du vill flytta ett domän till Wopsa kan det vara gratis. Det beror lite på vad domännamnet är och hur du vidare kommer att köpa webbhostingtjänster från Wopsa.

Wopsa webbhotell support

Supporten är bra men kan vara lite långsam. När du väl får kontakt så kan du dock se fram emot kunniga svar. Och så är det ett plus att du får hjälpen på svenska då detta är ett svenskt webbhostingföretag.

Vem ska välja Wopsa webbhosting?

Om du nöjer dig med ett enklare webbhotell som har ett rimligt pris kan detta vara ett bra val för dig. Wopsa vänder sig till privatkunder såväl som till företag men det kan knappast sägas att de är det första alternativet för lite mer avancerade projekt som kräver stort utrymme, hög prestanda och snabb support.

Wopsa bakgrund

Wopsa har sin bas i Eslöv och är ett dotterbolag till Cygrids Communications AB som i sin tur erbjuder kompletta lösningar inom IT. Wopsa har all sin hårdvara i Cygrids serverhall som ligger i Eslöv. Wopsa har varit verksamma sedan 1997 och har en lång erfarenhet av att erbjuda hostingtjänster i Sverige.