Hem » Webbhotell » FS Data

FS Data

FS Data LogoBesök FS Data
Vårt Betyg: 6 / 10

Om du kan tänka dig att betala lite mer för god prestanda och riktigt god support kan FS Data vara ett alternativ. Det här är ett svenskt webbhotell som har varit med ett bra tag nu. Den långa erfarenheten är en fördel för dig.

FS Data fungerar fint för WordPress såväl som för Joomla och andra CMS med cPanel och en-klicksinstallation. De har faktiskt alla förutsättningar som krävs för att bli Sveriges bästa webbhotell och kanske är de en kandidat till den titeln i framtiden.

FS Data har sedan december 2022 helt gått samman med ägaren Miss Hosting och finns inte längre som ett eget webbhotell.

Fördelar med FS Data webbhotell

FS Data har en gång hyllats som Sveriges bästa webbhotell och visst har de mycket av det som krävs för att återigen få en sådan utmärkelse. Det finns flera anledningar till att välja FS Data och det särskilt för företag.

De främsta fördelarna med FS Data webbhosting är:

 • cPanel. Idag är det många som föredrar detta för att bygga och driva hemsida. Att du får tillgång till cPanel med FS Data är helt klart ett stort plus att notera.
 • Lång erfarenhet. Att FS Data har varit med länge är också något som kan vara bra för dig. Det betyder i grund och botten att du får en stabilitet som är mycket viktig.
 • Riktigt bra support. Supporten finns förvisso inte dygnet runt men det är generösa öppettider som gäller och supporten är kunnig.

FS Data molnbaserat webbhotell med cPanel

Webbhotellet som FS Data erbjuder är molnbaserat och det fungerar med cPanel. Du har 3 olika paket att välja från.

Med FS Data webbhotell ingår alltid:

 • Obegränsat antal e-postadresser
 • DDOS skydd och övervakning dygnet runt
 • Ett-klick-installer med över 150 appar
 • Garanti för 99,9% upptid
 • Guider som text och video
 • Gratis sitebuilder
 • Dedikerad support
 • 45 dagars pengarna-tillbaka-garanti

De 3 olika hostingpaketen är:

1. Premium

Premium är det minsta paketet. Det erbjuder obegränsat antal hemsidor och 20 GB redundant lagring. Här får du också 100% av 2 CPU-kärnor samt 1 GB nätanslutning. Det ingår 10 MySQL anslutningar såväl som gratis domän under ett års tid.

Detta paket kan vara ett bra val för ett nystartat företag som vill komma igång med en väl fungerande hemsida med utvecklingsmöjligheter.

2. Pro

Pro-paketet ger dig Gratis SSL under första året. Här får du också obegränsat antal hemsidor och det ingår 40 GB lagring, 100% av 3 CPU-kärnor, 1 GB nätanslutning, 3072 MB Memory Limit, 50 MySQL anslutningar och 1 års gratis domän.

Det här är ett bra paket för hemsidor där trafiken är lite större.

3. Platinum

Det allra största paketet erbjuder också gratis SSL såväl som 200 GB lagring, 100% av 4 CPU-kärnor, 10 GB nätanslutning, 4096 MB Memory Limit, 100 MySQL anslutningar och gratis domän under ett års tid.

Det här är paketet du ska välja då du vill maxa stödet för din sajt och se till att precis allt blir möjligt.

FS Data flytt tjänst

Om du ska flytta din hemsida såväl som e-post till FS Data webbhotell kan du få hjälp med flytten. FS Data erbjuder sig att flytta upp till 5 e-postkonton och hemsidan från den leverantör som du använder just nu.

Tjänsten är smidig och säker att använda men den är inte gratis. Faktum är att den kostar mycket mer än likvärdiga tjänster från andra webbhotell. Det finns ju också webbhostingtjänster som gör detta gratis.

FS Data är ett bra val för WordPress

FS Data kan beskrivas som ett WordPress-vänligt webbhotell. Alla deras webbhostingpaket lämpar sig väl för detta CMS. Du kan snabbt installera WordPress med några klick i kontrollpanelen. Uppdateringar sker automatiskt och du får optimering för att din WordPress sajt ska laddas snabbare.

Intressant att notera är att FS Data själva använder sig av WordPress för sin hemsida. Det beror inte minst på att många som jobbar för FS Data är väldigt duktiga på detta CMS. Detta är bra att veta då du föredrar att använda webbhosting för WordPress.

FS Data support

Kundsupporten är mycket bra. Öppettiderna är väl tilltagna och du tar snabbt kontakt med telefon eller med email. Det finns också en hel del information direkt på FS Datas hemsida. I och med att det här webbhotellet har stor fokus på WordPress så kan du räkna med att frågor om detta CMS löses snabbt.

Vem ska välja FS Data webbhosting?

Om du behöver lite mer än enklare webbhostingpaket och vågar bortse från att FS Data under något år led av dåligt rykte så kan det här vara ett bra val för dig. Man inriktar sig huvudsakligen på företagskunder. Men det är klart, en privatperson med större behov kan också vara en potentiell kund till FS Data webbhotell.

Vad gäller det dåliga ryktet så hade det med betalningsärenden att göra. FS Data har tagit hand om det som inte fungerade så det finns ingen anledning till att tro att samma problem skulle uppstå igen.

Om du driver ett mindre eller större företag och tycker att det är roligt att bygga egna hemsidor kan FS Data bli ett bra val. De har paket som passar nystarter såväl som för större företag med ett högt tryck av besökare online. Dessutom kan det här vara ett val för dig som vill stödja företag som gör något för miljön. FS Data har ju en miljöriktig rutin för kylningen av serverhallar.

FS Data webbhosting bakgrund

År 1997 lanserades FS Data som ett familjebolag i Helsingborg. De har länge varit en ledande aktör inom webbhotell, servertjänster, e-post och domännamn. FS Data var en av de första tjänsterna online som kunde hjälpa till med att registrera .se domäner.

Företaget har fått pris genom åren och bland annat utnämnts som Sveriges bästa webbhotell. Intressant att veta är att FS Data jobbar med miljövänlig teknik. De kyler sina servrar med vatten som de tar från Öresund. Detta blir sedan till fjärrvärme i Helsingborg.