Hem » Webbhotell » EgenSajt

EgenSajt

EgenSajt LogoBesök EgenSajt
Vårt Betyg: 7 / 10

Ett webbhotell som kan ge dig skräddarsydda lösningar – Det här är EgenSajt webbhotell som kan fungera alldeles utmärkt för en enkel hemsida och lite till. Du tar ingen risk om du testar för du får 30 dagars öppet köp.

Välj det webbhotellspaket från EgenSajt som passar dig bäst och se fram emot en enkel och begriplig kontrollpanel såväl som smidig SEO-hosting. Dessutom kan EgenSajt hjälpa dig med att snappa domäner.

Hemsida
35.00 kr/mån
Utrymme: 1 GBTrafik: 20 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 0 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Priserna visas primärt inkl. moms för lättare jämförelse för privatpersoner.

Fördelar med EgenSajt webbhotell

EgenSajt gör det enkelt att skapa en egen hemsida med sitt tydliga system för webbhosting. De är i många fall prisvärda och om du vet hur mycket resurser du behöver kan du optimera ditt webbhotellskonto – något få andra webbhotell erbjuder.

EgenSajt ger mycket för pengarna om du inte har behov av mycket serverresurser. De flesta företagshemsidor och privata bloggar kräver inte extrema resurser och således får du snabba laddningstider, hög pålitlighet och en bra samt prisvärd lösning från EgenSajt. Något som gör dem till ett av de bästa webbhotellen i denna klassen.

De främsta fördelarna med EgenSajt webbhosting är:

  • Billigt. Du kan få ett mycket lågt pris för ett paket som täcker det du behöver för en enklare hemsida såväl som för en lösning som du kan justera på egen hand.
  • Justerbara paket. Dra i spakarna och se vad det kommer kosta om du drar upp på lagring eller minskar på andra delar som är mindre viktiga för dig.
  • Snappingtjänst. EgenSajt har en bra snappingtjänst som gör det möjligt att på ett kostnadseffektivt sätt få tag i attraktiva domäner.
  • God prestanda. Hastigheten är god och du får fin hjälp för att optimera din sajt så att den laddas så snabbt som bara möjligt.
  • Rimlig upptid. Den slår inte rekord men ligger över 95%. Det bör inte bli tal om många timmars nedtid per månad.
  • Tydlig prislista. Du slipper dolda avgifter!

Aktuella webbhostingpaket från EgenSajt

Med EgenSajt kan du få ett skräddarsytt hostingpaket som passar dina behov på bästa möjliga sätt. Varje paket är prisvärt och täcker lite mer än vad som kan förväntas. Oavsett vilket hostingpaket du väljer så får du obegränsat antal domäner, obegränsat antal MySQL databaser, en-klick-install, backup och EgenSajts unika kontrollpanel.

Egensajt fungerar väldigt bra för dig som behöver ett webbhotellkonto som bygger på PHP & MySQL och där du inte har behovet av extrema mängder resurser då priset tenderar att gå upp en hel del.

Det handlar huvudsakligen om 2 paket:

1. Hemsida

Det här är det billigaste paketet som under kampanjperioder är riktigt billigt. Här får du 2 GB lagring, 5 GB e-postutrymme och 10 GB trafik per månad. Det här är ett bra val för en privatperson som vill bygga en enkel hemsida.

2. Webbhotell

Det här är ett paket för webbhosting som du anpassar i enlighet med dina behov. Priset är i enlighet med dina val. Här har du möjlighet till 400 GB SSD-lagring, 200 GB e-postutrymme, 5000 GB trafik per månad och 100% av 10 PHP processer.

Det här är ett bra paket för privatpersoner såväl som företag som vill betala för vad de får. I och med att du justerar paketets olika delar så betalar du verkligen bara för det som du beställer. Det är unikt och uppskattat.

Andra tjänster från EgenSajt:

Domänkonto

Du kan skapa ett gratis kundkonto hos EgenSajt där du får hantera domän fritt. Kontot består av en DNS-panel som har färdiga mallar och inställningar för dina domäner.

Endast e-post

Det går också bra att enbart köpa 5 e-postadresser som du sedan kan uppgradera. Det här inkluderar webbmail, delad kalender, kontakter, IMAP/POP/ActiveSync och stöd för Outlook Exchange.

Flytta din sajt till EgenSajt

Du kan också få hjälp med flytten av din sajt till EgenSajt. Under kampanjperioder är detta gratis.

Domänsnapping

EgenSajt kan hjälpa dig att hitta attraktiva domäner som just gått ut och därmed kan plockas upp innan tidigare ägare förnyar eller någon annan hittar det lediga namnet.

SEO-hosting

Du kan betala för att få välja från 30 olika IP-nummer från 3 olika C-nät som du kan använda för 10 webbplatser.

EgenSajt är ett billigt webbhotell

Även då det inte är kampanjdags har EgenSajt låga priser för sina tjänster. Det som gör att du verkligen kan spara pengar med deras system är att det går att justera innehållet i ditt paket. Behöver du bara stöd för en enkel hemsida så blir det verkligen billigt med grundpaketet.

EgenSajt har en filosofi att du endast betalar för de resurserna som du verkligen behöver. Således är du inte med och betalar för andras kunders behov och det gör det till ett billigt webbhotell, eller?

Ett webbhotellskonto som har lite mer resurser i form av minne och PHP-processer blir snabbt dyrt hos EgenSajt och andra bra webbhotell kan snabbt bli intressanta alternativ. Ett motargument mot EgenSajts filosofi är att om alla är med och betalar om större resurser kommer de som faktiskt behöver detta få en billigare lösning än om de måste betala för allt detta själv.

EgenSajts höga standard, snabba servrar och prisvärda ingångsnivåer gör de dock till bra alternativ för så väl mindre företag som privatpersoner med bloggar.

Egensajt webbhotell support

Du kan få kontakt med supporten med chatt och email mellan 8.00 och 22.00. Telefonsupporten har kortare öppettider men finns på plats både på vardagar och helger. Hur snabbt du får svar beror förstås lite på när du kontaktar supporten.

Som regel behöver du inte vänta länge och sedan är det förstås ett plus att supporten talar svenska och är trevlig. Kom ihåg att EgenSajt har en egen kontrollpanel. Den bör inte vara svår att förstå men om något är oklart så kommer supporten snabbt att lösa problemet åt dig.

Vem ska välja EgenSajt webbhosting?

EgenSajt är ett bra val om du är ute efter en billig webbhostinglösning för en enkel hemsida eller känner behovet av att kunna skräddarsy och justera ditt webbhostingpaket. Webbhotellet fungerar bra för WooCommerce webbutiker i och med att de har optimerat sitt system med Redis, Memcached och Varnish.

Med ett klick är du igång med din WordPress-sajt. Redis och Varnish kan definitivt öka prestandan på din WordPress-sajt. Kör du Prestashop drar du nytta av optimerad Apache och PHP-FPM. Vill du öka prestandan kan du optimera med Memcached och Varnish.

Egensajt webbhosting bakgrund

EgenSajt drivs av EgenSajt Hosting AB som har kontor i Hisings Backa utanför Göteborg. De lanserade sitt webbhotell 2007 och har därmed varit med ett bra tag nu. Från start har fokus legat på att erbjuda skräddarsydda lösningar. Detta oavsett om du bara är ute efter att hitta bästa domänerna eller om du behöver ett hostingpaket med unika förutsättning.