Hem » Webbhotell » Webbhotell för Joomla

Webbhotell för Joomla

Joomla logo

Om du ska bygga din sajt med Joomla så är det verkligen klokt att välja ett webbhotell för Joomla. Nu kan detta vara lättare sagt än gjort. Många webbhostingtjänster hävdar att de fungerar utmärkt för alla CMS.

Här finner du de bästa webbhotellen för Joomla. Både med tanke på användarvänlighet och det faktiska resultatet vad gäller prestanda och design. Spar tid genom att sikta in dig på webbhotellet som förstår vad du menar då du säger att du vill ha riktigt bra webbhosting för Joomla!

Oderland logo
fr. 231 kr/mån
Utrymme: 20 - 30 GBTrafik: 2000 - 5000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Inleed logo
fr. 19 kr/mån
Utrymme: 2 - 50 GBTrafik: 50 - 3000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: DirectAdminPHP Memory Limit: 1024 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Kinsta logo
fr. $30.00/månfr. $43.75/mån
Utrymme: 10 GBTrafik: 50 GBDomäner: 1 stMySQL: 1 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 256 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Simply.com logo
fr. 7 kr/månfr. 50 kr/mån
Utrymme: 10 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: 2 - 15 stMSSQL: 0 - 3 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
EgenSajt logo
fr. 35 kr/mån
Utrymme: 1 GBTrafik: 20 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 0 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Wopsa logo
fr. 36 kr/mån
Utrymme: 2 - 30 GBTrafik: 10 - 200 GBDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 10 st - ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Loopia logo
fr. 49 kr/månfr. 124 kr/mån
Utrymme: 75 - 200 GBTrafik: 750 - 2000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 25 - 100 stMSSQL: 0 - 5 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 - 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Miss Hosting logo
fr. 1 kr/månfr. 99 kr/mån
Utrymme: 100 GB - ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: 1 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 - 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Hostinger logo
fr. 25 kr/månfr. 46 kr/mån
Utrymme: 50 - 100 GBTrafik: 100 GB - ObegränsatDomäner: 1 - 100 stMySQL: 2 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 1 - 100 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 768 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
StableHost Webbhotell logo
fr. 20 kr/månfr. 39 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Websupport logo
fr. 124 kr/mån
Utrymme: 50 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: AtomiaPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
One.com logo
fr. 11 kr/månfr. 74 kr/mån
Utrymme: 50 - 750 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 1 - 10 stMySQL: 1 - 20 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Priserna för webbhotell visas inkl. moms avrundat till hela kronor. Priset avser det billigaste webbhotellpaketet. Avvikelser kan förekomma.

Vad är Joomla?

Joomla är ett CMS (content management system) för publicering av innehåll online. Med Joomla kan du precis som med andra kända CMS som WordPress bygga och underhålla en hemsida utan kod.

Joomla har ett format som är enkelt att förstå och det är det som gör att så många uteslutande väljer att hantera sina hemsidor med detta system. Du behöver inte mer än grundläggande kunskap om datorer och internet för att klara av att jobba med Joomla.

Idag är det många som använder sig av Joomla för att bygga blogg, hemsida såväl som webbutik och någon form av social plattform. Med många plugins kan du lätt anpassa sajten så att den ger besökare den interaktivitet de vill ha.

Det finns några grundläggande tekniska krav för Joomla. Det här är inte så dumt att veta när du ska välja webbhotell för Joomla.

Se till att webbhotellet åtminstone förser dig med:

  • PHP 7.2.5
  • Apache 2.4 eller Nginx 1.10
  • MySQL 5.6

Äldre varianter kan fungera för äldre varianter av Joomla, men de tre punkterna här ovan är ett måste om du använder dig av de senaste versionen av detta CMS.

Joomla är gratis men du kan förstås vilja betala för teman och olika typer av plugin. Sedan kommer utgiften för webbhotell till detta och då är det verkligen smart att välja ett Joomla webbhotell!

Så vet du om ett webbhotell fungerar bra för Joomla

Men hur ska du veta om ett webbhotell verkligen fungerar fint för Joomla? Det är ju lätt att säga att webbhotellet fungerar bra för alla CMS. Du kan börja med att se på mjukvara för att komma fram till om det som webbhotellet erbjuder matchar den version av Joomla som du använder.

Utöver detta finns det några väldigt viktiga punkter att beakta:

Supporten

Visst är det bra att ett webbhotell för Joomla har rätt mjukvara och allt som krävs för en-klicksinstallation av din Joomla sajt. Men vad händer då du stöter på frågor? Om du inte har så lång erfarenhet av att bygga och underhålla hemsidor så är det verkligen viktigt att webbhotellets support förstår vad du frågar om.

Det gäller att supportpersonal kan Joomla för att de ska kunna kalla sig för ett Joomla webbhotell. Om du vill testa detta innan du beställer ett hostingpaket kan du ställa några Joomla-frågor redan innan du blir kund. Se hur du får svar!

Ryktet bland andra Joomla-fantaster

De som använder sig av Joomla är inte tysta om sina upplevelser med webbhosting. Faktum är att du ganska snabbt på forum och andra typer av Joomla-communityn online kan få information.

Om många säger att den webbhostingtjänst du funderar på inte alls är ett bra val för Joomla så ska du beakta detta. Om du tvärtom får höra av många att de använder precis samma tjänst så vet du ju att du är på rätt väg.

Att ett webbhotell själva säger att de fungerar väldigt fint för Joomla är ju inte så konstigt. Du kan inte bara gå på detta. Läs recensioner och ta en titt på de omdömen som finns online. Ställ frågor i forum för att få en korrekt bild av webbhostingen.

Förstå vad du betalar för

De bästa svenska webbhotellen håller inte på med dolda avgifter. De har sällan startavgifter. Därmed är det priset för det webbhostingpaket som du ser som gäller. Du får en kostnad per månad och den täcker visst utrymme, bandbredd och andra viktiga bitar som säkerhetsbackuper och support.

Innan du tecknar upp dig för ett paket ska du alltid vara väl medveten om vad du betalar för. Det gör det mycket lättare för dig att dra igång ditt projekt. Om du till exempel vet att gratis backupp och gratis återställning av sajt ingår i priset så behöver du ju inte känna dig så orolig då något går snett.

När vi ändå är inne på det där med kostnad för Joomla webbhotell så är det viktigt att du ser på hela kostnaden. Du kan få ett fint introduktionserbjudande och sedan går priset upp kraftigt för följande år. Inget fel med det om du från start vet att det är så och accepterar detta.

Hög prestanda och säkerhet är alltid viktigt

Det spelar ingen roll om du är ute efter webbhotell för WordPress eller Joomla webbhotell. Du måste få god prestanda och säkerhet. Du kan bygga en hur fin hemsida som helst. Men om den sedan laddas så långsamt att ingen normal människa kan förväntas vänta på att sidan blir komplett så är allt ditt arbete förgäves.

Med god prestanda ser webbhotell för Joomla och andra CMS till att sidor laddas snabbt. Det betyder att de som surfar in på din sajt inte vänder i dörren. Om funktioner på din sajt också är snabba så ökar chansen för att dina besökare blir kvar och gör något. De handlar om du driver en webbutik och de kanske tar kontakt om du har en vanlig hemsida eller blogg.

Säkerheten måste också vara grundmurad. Det får inte finnas hög risk för att hackers tar sig in och förstör ditt arbete. Med säkra servrar som hela tiden övervakas och kontrolleras får du trygg webbhosting för Joomla.

Hur enkelt är det att bygga och driva sajten?

Vill du ha cPanel eller kanske hellre en unik kontrollpanel? Ta alltid reda på hur enkelt det kommer att bli att installera din Joomla sajt. Många webbhotell skryter med sina egna kontrollpaneler. Andra säger att de helst erbjuder cPanel för att undvika onödiga buggar eller att folk inte förstår ordningen.

Läs alltid mer om hur folk uppfattar användningen av webbhotellet. Är det lätt att hitta och förstår man på ett intuitivt sätt hur Joomla ska installeras?

Summering

Välj ett bra webbhotell för Joomla. Missa dock inte att läsa recensioner och omdömen. Ta reda på om du får god prestanda och om det är enkelt att förstå hur du ska installera och driva din sajt med webbhotellet. Kom också ihåg att välja rätt paket med de egenskaper som du behöver för att lyckas med din Joomla sajt.