Hem » Webbhotell » Webbhotell med PHP & MySQL

Webbhotell med PHP & MySQL

Kombinationen av PHP och MySQL är väldigt populärt och grundkornen i hur många webbapplikationer är utvecklad. Oavsett om du vill ha en blogg i WordPress, en hemsida i Joomla eller e-butik Magento så behövs dessa tekniker.

Som tur är följer PHP och MySQL med nästan alla vanliga webbhotellpaket. Teknikerna är så pass vanliga att du i princip direkt kan jämföra alla webbhotell snarare än att filtrera listan efter PHP & MySQL.

Här nedanför hittar du webbhotellen som har stöd för dessa tekniker och längre ner kan du läsa mer om dem.

Oderland logo
fr. 231 kr/mån
Utrymme: 20 - 30 GBTrafik: 2000 - 5000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Inleed logo
fr. 19 kr/mån
Utrymme: 2 - 50 GBTrafik: 50 - 3000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: DirectAdminPHP Memory Limit: 1024 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Kinsta logo
fr. $30.00/månfr. $43.75/mån
Utrymme: 10 GBTrafik: 50 GBDomäner: 1 stMySQL: 1 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 256 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Simply.com logo
fr. 7 kr/månfr. 50 kr/mån
Utrymme: 10 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: 2 - 15 stMSSQL: 0 - 3 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
EgenSajt logo
fr. 35 kr/mån
Utrymme: 1 GBTrafik: 20 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 0 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Wopsa logo
fr. 36 kr/mån
Utrymme: 2 - 30 GBTrafik: 10 - 200 GBDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 10 st - ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Loopia logo
fr. 49 kr/månfr. 124 kr/mån
Utrymme: 75 - 200 GBTrafik: 750 - 2000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 25 - 100 stMSSQL: 0 - 5 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 - 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Miss Hosting logo
fr. 1 kr/månfr. 99 kr/mån
Utrymme: 100 GB - ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: 1 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 - 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Hostinger logo
fr. 25 kr/månfr. 46 kr/mån
Utrymme: 50 - 100 GBTrafik: 100 GB - ObegränsatDomäner: 1 - 100 stMySQL: 2 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 1 - 100 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 768 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
StableHost Webbhotell logo
fr. 20 kr/månfr. 39 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Websupport logo
fr. 124 kr/mån
Utrymme: 50 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: AtomiaPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
One.com logo
fr. 11 kr/månfr. 74 kr/mån
Utrymme: 50 - 750 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 1 - 10 stMySQL: 1 - 20 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Priserna för webbhotell visas inkl. moms avrundat till hela kronor. Priset avser det billigaste webbhotellpaketet. Avvikelser kan förekomma.

Vad är PHP?

PHP stod ursprungligen för Personal Home Page tools, men idag betyder begreppet Hypertext Preprocessor. Det här är en form av script som tillsammans med HTML används för att hemsidor ska fungera på ett dynamiskt vis.

I grund och botten så handlar det om att man använder PHP på serversidan för att ge ett stöd till HTML-sidorna. Det här sker med en koppling till databas. PHP har funnits sedan 1995 då scriptet lanserades av Rasmus Lerdorf.

Idag är det The PHP Group som underhåller scriptspråket som är en fri programvara tillgänglig för alla som vill använda den. I och med att så många idag förlitar sig på PHP för dynamiska och välfungerande hemsidor är det inte så konstigt att webbhotell med PHP har blivit något av en självklarhet.

Även om mer eller mindre alla webbhotell erbjuder stöd för PHP idag så finns det stora skillnader. En typisk skillnad är t.ex. memory_limit och hur mycket minne PHP får använda. Även andra resurstillgångar, tillgång till PHP-biblioteket och skillnader existerar.

Vad är MySQL?

Vi nämnde att PHP fungerar med koppling till en databas och det är numera mycket vanligt att det rör sig om en MySQL-databas. För den som fokuserar på Linux är MySQL inget nytt. Vi kan säga att MySQL är den främsta databashanteraren för Linux.

Idag finns MySQL även för fler operativsystem som Mac OS, Windows, Solaris, HP-UX och FreeBSD.

För att vi ska kunna lagra information på en hemsida måste det finnas en databas för den. De vanligaste databaserna för detta syfte är MS SQL och MySQL. I och med att MySQL klarar av det mesta och dessutom är en databashanterare med öppen källkod så är det många som väljer detta i första hand.

Idag är MySQL den främsta databashanteraren i världen och källkoden förblir öppen. Programspråket för att kommunicera med databasen är SQL (Structured Query Language). Detta språk används bl.a. för att hämta, skriva och ta bort data.

Du kan använda MySQL programvara gratis och licensen under GNU säkrar också att du kan anpassa programmet om du vill. Du kan läsa mer om MySQL och vad det används till i vår FAQ.

Webbhotell med PHP och MySQL

För att få en hemsida som är dynamisk och med de utvecklingsmöjligheter du behöver så är en kombination av PHP och MySQL mycket bra. Det är därför du kan dra nytta av ett webbhotell med PHP och MySQL oavsett CMS och operativsystem.

Kombinationen är lika viktig för dig som ska starta en egen hemsida som för ett litet eller mellanstort företag som behöver hantering av databas för hemsidan. För större företag kan det finnas behov av andra typer av lösningar för databaser som kan kosta mer. Det här är något som riktigt bra webbhotell kan ordna med via hostingpaket som är till för större företag som kräver mer än MySQL.

Webbhotell med MariaDB

Vi måste också ta upp MariaDB när vi ser på webbhotell med MySQL och PHP. MariaDB kan beskrivas som en utveckling av MySQL-databaser. Det här är en programkod som är gratis och till för att göra det smidigare att köra flera olika applikationer samtidigt.

Skillnaden mellan MariaDB och MySQL är att MariaDB är fullständigt gratis. Sedan MySQL köptes upp av Oracle är det inte längre på samma sätt med deras databas. Det är David Axmark, Michael Widenius och Allan Larsson som står bakom MariaDB. Samma personer som en gång skapade MySQL!

När du ser på betalplaner för hosting från populära webbhotell kan du notera att MariaDB ofta ingår. Det beror på att man vill ge ett gott stöd för användning av flera applikationer samtidigt. Det är viktigt och därmed ett plus.

Gratis webbhosting stöds ofta av PHP och MySQL

Det finns gratis webbhosting som även är utan reklam. Det här är inte sällan webbhosting med full MySQL databas och PHP. Vissa webbhotell kan erbjuda gratis hosting där du även får full PHP support.

Det går att få webbhotell med PHP och MySQL gratis och utan begränsningar. Du kan till exempel få PHP mail så att du kan skicka nyhetsbrev till dina besökare. Med PHP sockets kan du anknyta till andra servrar och skrapa innehåll online.

Gratis kan absolut fungera men frågan är om detta kommer att vara ditt bästa alternativ i längden. Kom ihåg att ett bra webbhotell är mer än väl fungerande dynamik och databas. När du betalar för ett hostingpaket så innehåller det mycket mer än MySQL och PHP.

Det kan dock vara intressant att notera att vissa stora webbhotell som Hostinger har valt att utveckla sitt utbud av hostingtjänster med gratis webbhosting som inkluderar PHP och MySQL helt utan reklam.

Summering

Välj webbhotell med PHP och MySQL om du vill få en dynamisk och väl fungerande hemsida. Det är inte svårt att hitta webbhostingtjänster som inkluderar både PHP och MySQL i sina paket. Du kan till och med hitta gratis lösningar med ett fint stöd för scripten.

Det gäller dock att se helheten. För att ett webbhotell ska fungera bra för dig finns det fler bitar som måste ligga på rätt plats. Du bör därför noga gå igenom vad som ingår i de paket som erbjuds och hur det kommer att fungera för dig i praktiken. Detta oavsett syftet med din sajt och vilket CMS du använder för att bygga och driva den.