Hem » Webbhotell » Bästa Webbhotell

Bästa Webbhotell

Det webbhotell du använder dig av får stor betydelse för hur väl du kommer att lyckas med din sajt. Ditt bästa webbhotell gör det inte bara enkelt för dig att bygga och underhålla din hemsida eller webbutik. Det ger de förutsättningarna som krävs för att du ska få mer trafik och mer business.

På grund av detta är det otroligt viktigt att du använder dig av ett riktigt bra webbhotell. Det finns många möjliga samarbetspartners för webbhosting och flera kan vara bra val för dig. Det bästa är att ditt bästa webbhotell mycket väl kan vara billigt samtidigt som det erbjuder fin prestanda.

Oderland logo
fr. 231 kr/mån
Utrymme: 20 - 30 GBTrafik: 2000 - 5000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Inleed logo
fr. 19 kr/mån
Utrymme: 2 - 50 GBTrafik: 50 - 3000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: DirectAdminPHP Memory Limit: 1024 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Kinsta logo
fr. $30.00/månfr. $43.75/mån
Utrymme: 10 GBTrafik: 50 GBDomäner: 1 stMySQL: 1 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 256 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Simply.com logo
fr. 7 kr/månfr. 50 kr/mån
Utrymme: 10 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: 2 - 15 stMSSQL: 0 - 3 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
EgenSajt logo
fr. 35 kr/mån
Utrymme: 1 GBTrafik: 20 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 0 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Wopsa logo
fr. 36 kr/mån
Utrymme: 2 - 30 GBTrafik: 10 - 200 GBDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 10 st - ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Loopia logo
fr. 49 kr/månfr. 124 kr/mån
Utrymme: 75 - 200 GBTrafik: 750 - 2000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 25 - 100 stMSSQL: 0 - 5 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 - 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Miss Hosting logo
fr. 1 kr/månfr. 99 kr/mån
Utrymme: 100 GB - ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: 1 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 - 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Hostinger logo
fr. 25 kr/månfr. 46 kr/mån
Utrymme: 50 - 100 GBTrafik: 100 GB - ObegränsatDomäner: 1 - 100 stMySQL: 2 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 1 - 100 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 768 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
StableHost Webbhotell logo
fr. 20 kr/månfr. 39 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Websupport logo
fr. 124 kr/mån
Utrymme: 50 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: AtomiaPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
One.com logo
fr. 11 kr/månfr. 74 kr/mån
Utrymme: 50 - 750 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 1 - 10 stMySQL: 1 - 20 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Priserna för webbhotell visas inkl. moms avrundat till hela kronor. Priset avser det billigaste webbhotellpaketet. Avvikelser kan förekomma.

Vilka egenskaper har ditt bästa webbhotell?

Det spelar ingen roll om du aldrig har byggt en hemsida förr eller om du har jobbat med webbdesign och hemsidedrift i flera års tid. Ditt bästa webbhotell måste ha de egenskaper och funktioner som krävs för ditt webbprojekt.

Det handlar huvudsakligen om några viktiga områden som rör hur din sajt fungerar online och hur det kommer att vara att jobba med den. Innan du väljer ett webbhotell som har ett attraktivt erbjudande så bör du beakta följande:

Prestanda

Webbhotellets prestanda kommer att påverka din sajts hastighet. Om du har en hemsida som laddas snabbt är det samma sak som en hemsida med hög prestanda. Det här är väldigt viktigt. Du vet ju själv vad du gör när en sajt tragglar och aldrig laddas klart. Du surfar vidare.

Det här vill du inte att dina besökare ska göra. Detta oavsett om du driver en webbutik, hemsida med information om dina tjänster, blogg eller affiliate sajt. Det gäller alltså att välja hosting med god prestanda.

Prestandan beror mycket på webbhotellets server

Hur snabbt din sajt kommer att laddas och hur stabil den är beror en hel del på den server som sajten ligger på. Om webbhotellet har en snabb server som aldrig krånglar så märks det på din sajt.

Det som händer är att servern som din sajt ligger på snabbt kan behandla en begäran om att ladda upp din hemsida. För att kunna göra det måste den ha de tekniska egenskaper som krävs. Dessutom ska servern underhållas så att man kan upptäcka fel och åtgärda innan det leder till problem på din sajt.

Det finns lite olika typer av serverlösningar:

 • Delad hosting. Det här är ju i praktiken vad ett webbhotell är. Du delar plats på server med andra sajter. Prestandan kan ändå vara hög men du kommer att påverkas av hur det ser ut med trafik på de sajter som ligger jämte din på servern.
 • VPS. Med VPS får du en slags personlig serverplats. Det rör sig om en virtuell server som i sin tur ligger på en fysisk server. Det här kan öka prestandan och vara ett bra val när du märker att webbhotellslösningen med delad server inte riktigt räcker för din hemsida eller webbutik.
 • Dedikerad server. För större projekt där det är av yttersta vikt att prestandan alltid är den bästa så kan en helt egen server hos webbhostingtjänsten bli den bästa lösningen. Det finns bra webbhotell som har detta alternativ och som låter dig uppdatera till den dedikerade servern då du behöver det.
 • Molnhosting. Det har gått mode i att tala om cloud hosting, molnhosting. Det här är för det mesta samma sak som skalbar VPS-hosting. Det finns också så kallad Shared Cloud Hosting där man delar webbkonton som också är skalbara.
  Tanken med molnhosting är att du som kund kan betala för det du verkligen använder och att du ska kunna skala uppåt i enlighet med dina behov.

Prestandan och din SEO

Det är inte bara besökarna till din hemsida som noterar prestandan. Google och andra sökmotorer undersöker också hur snabbt dina sidor laddas och hur stabila de är. Det här är något som kan komma att påverka hur väl du syns i sökresultat.

Om du har en sajt med god prestanda ökar chansen för att din hemsida ses som bästa kandidat för hög rank i sökresultaten. Det betyder ju mer trafik och förhoppningsvis också mer business för dig.

Google ser inte bara på hur lång tid det tar för din sajt att laddas. De är även intresserade av att undersöka hur länge dina besökare blir kvar på din sajt. Om din sajt är trög och inte erbjuder god prestanda så är det många som vänder i dörren.

Det här noteras av Google. Visst kan det vara mer än prestanda som får folk att lämna din sajt snabbt. Men det är ju verkligen onödigt om det är trög teknik som gör att de flesta missar det fantastiska innehåll som du har investerat i.

På grund av detta kan vi se att webbhotellets prestanda faktiskt får stor betydelse både på kort och på lång sikt. Eftersom det är på detta vis är den minst lika viktig för dig som är nybörjare och ska lansera din första sajt som för dig som bygger nätverk och driver stora företagssajter.

Upptid

I samband med prestanda kommer du också att behöva information om det som kallas för upptid. Det är i grund och botten hur det ser ut med avbrott då din sajt ligger nere. Om servern som din sajt ligger på ofta behöver servas eller råkar ut för avbrott så betyder det att din sajt inte syns online.

Besökare kanske finner den i sökresultat men då de klickar på länken finns inte informationen på grund av att sajten inte är “uppe”. Upptid beskrivs i procent och räknas ut över längre tidsperioder.

Du kan själv mäta upptid med verktyg som finns för detta. Det finns också färdig information om procentsatsen från webbhotellet och från webbhotell bäst i test artiklar. Det är ganska vanligt att se upptid på 99,9%.

99,9% betyder att du sällan kommer att störas av avbrott. Om upptiden rör sig neråt mot 90% så kan det däremot röra sig om flera timmar per månad. Det kanske inte låter som så mycket på det hela taget.

Ponera dock att det där avbrottet på någon timme eller två kommer precis när folk ger sig ut på nätet för att shoppa julklappar eller studentpresenter. Det kan bli stora förluster för dig. Ha alltså ett öga på procentsatsen för upptid och ta reda på via recensioner av webbhotellet om den stämmer.

Enkel användning

Det får inte bli för krångligt att ta hand om hemsidans drift. Det här gäller från start. Idag är det populärt med webbhotell som erbjuder en-klicksinstallationer. Du kan också få inbyggda funktioner som SSL-certifikat vilket spar dig tid på bygge och underhåll.

Enkel användning beror på flera saker. Navigation är en viktig punkt. Ta reda på om webbhotellet är gjort för att göra det enkelt för dig att hitta de inställningar du behöver. Kan du förstå hur du ska göra utan att kontakta supporten?

För dig som ska bygga din första hemsida kan det också vara av intresse med en smidig sitebuilder som inte kräver någon kodning. De bästa webbhotellen har den här typen av verktyg för dig som vill få till en snygg hemsida utan att betala en professionell designer för detta.

Det här kan ju vara av intresse då du tänker dig att du börjar med något enkelt för att längre fram lägga mer pengar på sajten. Men även du som kan en del om att bygga hemsida och driva den har mycket att tjäna på smidig och enkel användning.

Det bör inte ta för lång tid att komma igång eller att göra uppdateringar. Det här är information du kan få från webbhotell bäst i test artiklar som går igenom denna aspekt. Glöm inte bort att du även kan lära dig mer om användningen via omdömen och snack i forum.

God support

För att få enkel användning behöver du definitivt god support. Oavsett om det är du som har slarvat till det eller om det är något på din kontrollpanel som inte är tydligt så ska du kunna få hjälp. God support vet vad du frågar om och kan förklara så att du förstås.

Många gånger innebär detta att du helst vill få support på svenska. Det är ju ändå enklare att förstå vad som menas när det är på ditt starkaste språk. Ditt bästa webbhotell kan förstås vara ett internationellt webbhotell som finns på svenska och som även har engelsk support.

Det här är inte så dumt då din fråga dyker upp under sena timmar då vanlig svensk support har gått hem för dagen. Om du behöver hjälp snabbt så uppskattar du att det finns dygnet-runt-support även om den är på engelska.

Tänk lite på vad du kan behöva hjälp med. Om det är så att du kommer att fokusera på att bygga och driva hemsida med WordPress så bör du välja ett webbhotell för WordPress som är fokuserat på detta CMS.

Idag är det ju många webbhotell som erbjuder fint stöd för WordPress då det är ett så pass populärt CMS. Men det är skillnad på WordPress webbhotell och ett webbhotell som erbjuder viss support för WP. Se noga på detta innan du väljer om det är viktigt för dig!

Utrymme för utveckling

Du kanske börjar med en mindre sida för företaget men tanken om att växa finns förstås där. Detsamma kan sägas då du vill dra igång en webbutik vid sidan av ditt vanliga arbete. Om det hela går som planerat så kan du växa ur det paket för webbhotell som du först börjar med.

Det här är ganska vanligt. Om du har valt ett bra webbhotell så behöver du inte flytta din sajt till ett annat webbhotell. Då kan du istället uppgradera till ett nytt paket eller kanske en helt ny skräddarsydd lösning.

Tänk framåt och fundera lite på hur det bästa webbhotell du hittar just nu även kan vara den bästa webbhostingservicen för dig om några års tid. Det är inte så dumt med tjänster som ger dig utrymme för att växa.

På detta vis kan du ju även hosta din hemsida på ett mycket ekonomiskt sätt. Du betalar inte från start för saker som du inte har behov av. Med tiden inser du vad du behöver och varför. Då är du också bättre motiverad att betala för det.

Fundera även lite på om du vill ha webbhotell med PHP och MySQL och webbhotell med Node.JS och liknande ramverk för att kunna bygga en dynamisk och interaktiv hemsida.

Hög säkerhet och backuper

Vi har varit inne på prestanda och vikten av att servern inte sviker och lämnar din hemsida i mörkret. Risken för detta minskar när webbhotellet jobbar på ett säkert sätt. De gör dagliga backuper och ser hela tiden över sina serverhallar.

På så vis kan de upptäcka problem innan det blir verkliga problem. Skulle det bli ett intrång och sajter hackas kan man med ett gott backupsystem se till att allt kommer på plats igen. Det här gäller också för fel som du gör.

Ibland kan hjälp med att återställa en sajt ingå i priset för hostingen. Det är ju inte så dumt om du är nybörjare och lätt kan ställa till det. Du kan också få hjälp med felsökning om du inte själv kan sätta fingret på varför det inte fungerar. Det ger stor trygghet.

Rimligt pris för webbhosting

Priset för din webbhosting är också något att tänka på. Ett billigt webbhotell kan absolut vara ditt bästa webbhotell! Pris är inte alltid samma sak som en reflektion av kvalitet. Men samtidigt är det sant att du får det du betalar för.

Med tanke på detta bör du vara väl medveten om vad det är du betalar för. Om det räcker fint för dig med ett enkelt paket där du får plats för en hemsida som kommer att ha hög prestanda kan du ju tycka att det är finfint med ett lågt pris.

Om du däremot behöver mer än vad som ryms i det billiga paketet är det inte lönt att jaga efter lägsta pris på webbhosting. Men återigen, det ena utesluter inte det andra. De bästa webbhotellen är prisvärda. Och de kan ha erbjudanden som gör att det ändå blir väldigt billig hosting.

Saker som kan påverka priset är:

 • Kampanj. Om du passar på när det blir rea så kan du få ett dunderpris för ditt webbhotell.
 • Bindningstid. Det är inte ovanligt att du får mycket lägre priser för webbhotell med god prestanda om du binder upp dig för flera års tid.
 • Justerbarhet. Det finns bra webbhotell som låter dig bygga ditt hostingpaket. Du justerar efter behov och det kan ge ett lägre pris.

Viktigt att tänka påSe på webbhotellets pris på lång sikt. Om priset går upp med flera hundra procent för det andra året som kund så är frågan om du verkligen kan kalla detta för ett billigt webbhotell.

Skräddarsydd webbhosting för dig

Vi har sett på generella egenskaper som är viktiga att betänka då du är på jakt efter bäst webbhotell. Fast saken är ju den att den bästa webbhostingtjänsten för dig kan vara det sämsta valet för en annan person.

Det är viktigt att du är väl medveten om dina specifika behov. Då kan du nämligen välja rätt och få skräddarsydd webbhosting.

Några saker du bör tänka på är:

Webbhotell för WordPress och andra CMS

Räkna inte med att du får full support för det CMS du vill använda. Det kan vara så att webbhotellet erbjuder en-klicksinstallation för flera olika CMS eller så är det bara för WordPress eller inte alls.

Ta reda på hur andra som använder sig av samma CMS upplever webbhotellet. Är det smidigt att använda för drift och uppdateringar eller blir det mycket meck? Med svaren på den frågan har du en mycket bättre bild av huruvida det handlar om bäst webbhotell för Joomla, WordPress och andra CMS för dig eller inte.

Unik kontrollpanel eller cPanel

Det är lätt att glömma bort det där med kontrollpanel. Webbhotellet skryter med att de har utvecklat en egen kontrollpanel som är så enkel att använda. Det låter bra men när du väl blir kund inser du att det krävs tankeläsning för att hitta något överhuvudtaget på den kontrollpanelen.

Du inser att det hade varit bäst med ett webbhotell med cPanel utan en massa buggar och konstiga omvägar. Det finns mycket riktigt bra webbhotell som uttryckligen säger att de håller sig till cPanel av denna anledning. De bränner inte tid och energi på att försöka skapa något bättre.

Betyder det att en originell kontrollpanel aldrig kan vara bättre än cPanel? Nej, så är det förstås inte. Var bara förberedd på att en egendesignad kontrollpanel kan ta lite tid att lära sig. Det finns unika lösningar som många lovordar. Det viktigaste är att du ger detta en tanke innan du väljer din webbhosting.

Sitebuilder för enkelt hemsidebygge

Vill du undvika kod då du bygger din sajt? Ett alternativ kan vara den sitebuilder som webbhotellet erbjuder. De bästa webbhotellen gör det otroligt enkelt att bygga hemsida. De ger färdiga mallar, bildarkiv och mer för att du ska kunna skapa en proffsig hemsida på kort tid.

Du behöver inte ha några förkunskaper. Det kommer att se bra ut. Det här är bra för dig som är nybörjare och som inte har tänkt skapa en sajt med särskilda funktioner. För dig som jobbar på ett mer avancerat sätt blir det ju viktigare att få tillgång till flexibla lösningar.

Du vill kunna lägga till och ta bort på ett fritt sätt. Här är det verkligen viktigt att du har den valfriheten. Att webbhotellet har en bra sitebuilder blir då mindre viktigt. Återigen, var medveten om dina behov för att avgöra huruvida en unik sitebuilder kan anses vara något som du bryr dig om eller inte.

Det finns renodlade sitebuilder-verktyg på nätet också som inte är ett generellt webbhotell. De har helt inriktat sig på att erbjuda

Möjlighet att lägga på tjänster och tillbehör

För dig som hela tiden ser på nyheter och hur du kan utveckla din sajt är det viktigt med ett webbhotell som gör det lätt att bygga på med tillägg och appar. Det kan vara så att själva webbhotellet förser dig med tilläggen eller så ordnar du själv med det.

Oavsett vilket får det inte bli komplicerat att utveckla ditt webbprojekt. Du ska inte behöva nöja dig med att behålla allting som det är för att det blir för struligt att göra om. De bästa webbhotellen ska till och med kunna vägleda dig så att du kan göra ändringen smidigt och enkelt.

Ibland kan det vara så att du får betala en hel del för fler tjänster. Det kan ju inte ses som så bra. Fast här ska vi komma ihåg att det är upp till dig att undersöka saken innan du blir kund. Om du vill att möjligheten till mer än det du börjar med ska finnas så ska du ta en titt på om det kommer att kosta mer eller inte.

Vad är bäst? – Det som har allt eller det lilla webbhotellet?

Är det bäst att välja ett webbhotell som har allt under ett tak eller ett litet webbhotell som är nischat? Det här kan vara klokt att tänka på då du är på jakt efter bästa webbhotellet. När du är bättre medveten om dina egna specifika behov så vet du mer om svaret på den frågan.

För ett litet projekt där du inte alls behöver ändra om till ny typ av server eller få hjälp med andra tjänster som SEO eller många olika IP-adresser så kan det ju räcka gott och väl med ett litet och koncist webbhotell.

Små webbhotell kan hålla väldigt hög kvalitet. De fokuserar ofta på delad hosting men ser till att den fungerar mycket bra. Du får personlig service och det känns ju också tryggt. De små webbhotellen figurerar inte alltid i webbhotell bäst i test rapporter. Det betyder dock inte att de inte är bra.

Eftersom många vill ha en stor bredd och många olika tjänster är det istället de största webbhotellen med mycket att erbjuda som får mest uppmärksamhet. Det är ju även den här typen av webbhostingtjänster som kan konkurrera med otroligt låga priser.

För dig som vill ha något billigt men enkelt är det alltså klokt att beakta skillnaderna. Om prisskillnaden inte är så stor kanske du tjänar mer på det lilla fokuserade webbhotellet. De stora sajterna är inte alltid lika bra på att ge den personliga servicen och att guida dig framåt i en takt som passar dig.

Läs webbhotell bäst i test artiklar på rätt sätt!

Många hemsidor som jämför webbhotell och listar bäst i test-webbhotell gör det inte på ett objektivt sätt. I bästa fall väljer de delvis baserat på hur de presterar, hur bra dess support är och vilken upptid webbhotellet haft historiskt, men i värsta fall är det endast reklamlänkar baserat på hur mycket pengar de tjänar.

En av de bättre hemsidorna att vända sig till för att läsa mer om webbhotell förutom AllaWebbhotell.nu är bäst i test-sajten Testat.nu. De går årligen igenom de bästa webbhotellösningarna för att göra det lättare för så väl privatpersoner som företag att hitta mest lämpade alternativ.

Du kan läsa deras test av webbhotell för att få en bättre förståelse över vilka webbhotell som presterar bäst för olika användningsområden. Ett bra alternativ jämfört det som AllaWebbhotell.nu erbjuder i form av jämförelse av specifikationer och priser för olika paket.

Använd webbhotell bäst i test artiklar för att ta reda på saker som:

 • Hur mycket lagringsutrymme du får
 • Om SSL-certifikat ingår
 • Hur det står till med upptiden
 • Hur mycket bandbredd du får
 • När supporten är tillgänglig
 • Om det finns någon startavgift
 • Hur konsumenter och testare anser webbhotellet prestera

Ju mer information du får om webbhotellet, ju enklare blir det att se om det matchar dina personliga preferenser. Men var inte orolig. Det är verkligen inte värre än att du väljer ett nytt webbhotell med gratis SSL om du väljer fel från start.

Då kan du välja ett bra webbhotell som till och med kan flytta din sajt gratis. Det är inte helt ovanligt att man byter webbhotell. Inte nödvändigtvis för att det första är uselt. När dina behov förändras så kan det helt enkelt vara så att ditt bästa webbhotell är en annan webbhostingservice för att den har fokus på det som du kräver.

Det är alltså viktigt att se mindre på superlativ i bäst i test webbhotell artiklar och mer på den faktiska informationen. Det kan till och med bli så att ditt bästa webbhotell är det som testreportern rankar som lite sämre.

Hur ska du förstå omdömen om webbhotell?

En annan viktig källa till information om webbhotell är omdömen. När du väl har läst på lite om några alternativ i en webbhotell bäst i test artikel bör du se på vad användare har att säga. De äldre webbhotellen har många recensioner online från nuvarande och tidigare kunder.

Det är av intresse för dig att se varför vissa väljer att bli kvar som kunder och varför vissa lämnar. Tänk dock på tidsaspekten. Det händer inte så sällan att webbhotell som för några år sedan fick kritik för vissa saker tar sig i kragen och förbättras.

Om du ser en kommentar från 2012 om att man minsann inte får gratis SSL-certifikat kan det vara utdaterat. Bra webbhotell tar åt sig av kritik och de förändras. Dessutom kan det hända att webbhostingföretag köps upp vilket leder till uppgraderingar eller tvärtom.

När webbhotell köps upp kanske de behåller namnet men mycket kan förändras. På grund av detta ska du inte omedelbart rata en webbhostingtjänst som har sämre omdömen från förr. Dessutom gäller det ju alltid att förstå vad det klagas på.

Att en person tycker att det är superdåligt att man inte får cPanel är inte nödvändigtvis ett problem för dig. Precis som när du läser recensioner och bäst i test artiklar om webbhotell måste du vara medveten om den personliga aspekten.

På samma sätt är det inte säkert att support som beskrivs som otrevlig verkligen är det. Personen som säger så kanske inte själv är världens trevligaste. Detta ska du komma ihåg så att du inte går rakt av på vad folk som du inte ens känner säger.

Dra nytta av prova-på-erbjudanden

Många av de bästa webbhotellen låter dig testa deras tjänster gratis under några veckors, och kanske mer, tid. Det här kan vara bra då du känner dig lite osäker på ett visst webbhotell eller på de paket som erbjuds.

När du kan prova på webbhotellet gratis utan att förbinda dig till något tar du ingen risk. Du gör dig snabbt en egen uppfattning om hur användarvänligt webbhotellet är och hur pass bra supporten är.

Om du vid slutet av perioden märker att det inte riktigt fungerar som det ska kanske du behöver ett annat paket från webbhotellet eller en helt annan webbhostingtjänst. Om du har valt att testa ett webbhotell som verkar stämma överens med dina behov så är det dock en god chans till att du blir kvar.

Summering

Se till att du använder dig av det bästa webbhotell som nätet kan erbjuda dig! Det gäller ju att få god prestanda för att synas i sökresultat och för att behålla besökare på din sajt. Dessutom vill du ha en webbhostingservice som passar dig lika bra idag som imorgon. Du ska kunna växa och utveckla ditt webbprojekt med hjälp av webbhotellets stöd.

Lär dig mer om de bästa webbhotellen i testartiklar och recensioner. Besök webbhotellet, prata lite med supporten och testa gratis om det är möjligt. På detta vis ökar du chansen för att hitta ett riktigt bra webbhotell för dig och dina webbprojekt!