Hem » Webbhotell » Node.js

Webbhotell med Node.js

Node.JS

För dig som gärna ser möjligheten att använda JavaScript som enda språk för frontend och backend är Node.js av intresse. Webbhotell med Node.js öppnar upp för nya möjligheter för allt från smidig chatt till data streaming.

Här finner du webbhotell med Node.JS som kan vara lika bra val för dig som ska bygga din första hemsida som för dig med lång erfarenhet av avancerade projekt.

Oderland logo
fr. 231 kr/mån
Utrymme: 20 - 30 GBTrafik: 2000 - 5000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Inleed logo
fr. 19 kr/mån
Utrymme: 2 - 50 GBTrafik: 50 - 3000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: DirectAdminPHP Memory Limit: 1024 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Kinsta logo
fr. $30.00/månfr. $43.75/mån
Utrymme: 10 GBTrafik: 50 GBDomäner: 1 stMySQL: 1 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 256 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Simply.com logo
fr. 7 kr/månfr. 50 kr/mån
Utrymme: 10 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: 2 - 15 stMSSQL: 0 - 3 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Priserna för webbhotell visas inkl. moms avrundat till hela kronor. Priset avser det billigaste webbhotellpaketet. Avvikelser kan förekomma.

Vad är Node.js?

Node.js skrivs med C, C++ och JavaScript och kan kallas för en form av körningsmiljö där källkoden är öppen och det inte krävs någon specifik plattform. Node.js är till för att få till server- och nätverksprogram som är skalbara.

Node.js fungerar med V8 JavaScript-motorn och har en icke-blockerande I/O-arkitektur. Då det rör sig om en körningsmiljö som är händelsedriven så talar vi om ett perfekt underlag för program som är i real time som till exempel chattprogram.

Summan av kardemumman är att du med Node.js kan köra JavaScript på servernivå. Programspråket är event-drivet och håller utkik efter det som sker i webbläsare varpå delar av koden svarar på ett sätt som matchar händelsen.

Webbhotell med Node.js blir vanligare

Behovet av servrar som gör det möjligt för hårdvara att köra JavaScript kod istället för webbläsaren ökar. Konceptet tillhör en kategori av molnapplikationer och det blir bara fler och fler webbhotell som bygger ut med stöd för Node.js.

De som jobbar med utveckling av Node.js tycks ha en förkärlek till hosting med dedikerad server, VPS eller via moln. Det beror en hel del på att det inte är så smidigt att köra Node.js till exempel på en delad Linux-plattform.

När alla I/O-processer ska regleras så kan det kräva en hel del CPU-resurser. Då kan det leda till att sajter som ligger på delad server stängs ner. Det fungerar bättre när man använder sig av en dedikerad servelösning eller av VPS.

Varför ska du välja webbhotell med Node.js?

Det finns flera anledningar till att du kan dra nytta av ett webbhotell med Node.js. Det är som sagt så att det här fungerar både för backend och frontent. Men det finns fler skäl som kan vara bra att känna till:

Det är många som använder sig av Node.js

Med ett stort community har du gott om support. Om du skulle dyka på problem är det alltså många som kan hjälpa dig. Inte bara den webbhosting med Node.js som du väljer. Det går med andra ord fort att lösa frågor när de dyker upp.

Du kan spara tid på utveckling av sajten

När du väljer webbhotell med Node.js ger det dig en möjlighet att jobba mer effektivt med din utveckling av sajten. Det här beror på att du inte måste växla mellan många olika script-språk. Du använder JavaScript både för frontend och för backend. Det ger en effektivitet som kan spara tid och ge dig ett bättre flöde.

Snabbare körning av uppgifter

Hastighet är ju ett nyckelord när du jobbar med din hemsida. Node.js drar färre resurser helt enkelt för att den använder färre resurser. Det frigör mer minne och då kan uppgifter köras snabbare.

För applikationer i realtid är det viktigt att få denna effektivitet. Många är överens om att Node.js är det bästa valet för den här typen av applikationer som till exempel chatt.

Enkelt att komma igång

Du behöver verkligen inte ha lång erfarenhet av att bygga hemsidor och utveckla för att förstå dig på Node.js. Det här är ett bra val om du kan tänka dig att lära dig lite själv för att förbättra din hemsidas funktioner och drift.

Node.js erbjuder skalbarhet

När du kör enkeltrådad Node.js så går det att köra flera anslutningar samtidigt. Detta utan att genomströmningen blir lägre. På så vis kan du skala med fler applikationer och utveckla på ett väldigt fritt sätt.

Node.js användningsområden

Några exempel på områden där Node.js kan göra den stora skillnaden är:

  • Chattfunktioner – Du kan använda Node för att bygga bots för chatt.
  • IoT program – Sakernas Internet program jobbar med sensorer som skickar information. Node.js ger dig snabb hantering av informationen.
  • Streaming – Det är inte för inte som mediejättar som Netflix använder sig av Node.js för sin streaming.

Summering

Välj ett webbhotell med Node.js om du vill få tillgång till nya möjligheter vad gäller snabba realtidsfunktioner för dina webbprojekt. Enkel användning och ett stort stöd online gör detta till en möjlighet för dig som är ny på att utveckla hemsidor såväl som för dig som har varit med ett bra tag.