Hem » Webbhotell » Webbhotell med ASP.NET & MSSQL

Webbhotell med ASP.NET & MSSQL

Välj ett webbhotell med ASP.NET och MWWQL för att skapa en dynamisk och effektiv hemsida. Webbhostingtjänster kan ge dig möjlighet att välja Windows Server så att du får tillgång till ASP för din sajt.

Här finner du bästa webbhotellen med ASP.NET och MSSQL. Tänk på att kika på hur många MSSQL databaser du får tillgång till och om utrymmet är begränsat. Utöver utrymmet kan du få viktigt stöd för mer trafik och epost när du väljer rätt hostingtjänst.

Simply.com logo
fr. 7 kr/månfr. 50 kr/mån
Utrymme: 10 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: 2 - 15 stMSSQL: 0 - 3 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Loopia logo
fr. 49 kr/månfr. 124 kr/mån
Utrymme: 75 - 200 GBTrafik: 750 - 2000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 25 - 100 stMSSQL: 0 - 5 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 - 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Priserna för webbhotell visas inkl. moms avrundat till hela kronor. Priset avser det billigaste webbhotellpaketet. Avvikelser kan förekomma.

Vad är ASP.NET?

ASP står för Active Server Pages. Det är Microsoft som har utvecklat programspråket ASP.NET (uttalas dotnet). Det är gjort för att göra det möjligt att skapa dynamiska sajter. Språket baseras på .NETs ramverk. Det här är inte den enda teknik som du kan använda dig för att skapa dynamisk hemsida men ASP.NET har vissa fördelar.

Det är viktigt att notera att ASP.NET är event- och komponentbaserat. Dessutom bygger det på ett mer komplicerat programspråk. Det här är argumenten som ofta ges för varför det skulle vara fördelaktigt att välja ASP.NET hellre än webbhotell med PHP och MySQL. Men det ena utesluter givetvis inte det andra.

Det går att utveckla ASP.NET applikationer med språk som C#, J#, F#, Ruby och Visual Basic.NET.

Vad är MSSQL?

Microsoft har även tagit fram en databashanterare som går hand i hand med ASP.NET. Den kallas för Microsoft SQL Server som förkortat blir MSSQL. Det här är en relationstyp som använder sig av SQL som frågespråk. Microsofts SQL fungerar med dialekten för SQL som kallas för Transact-SQL eller kort T-SQL.

Webbhotell med ASP.NET och MSSQL

När ett webbhotell kan erbjuda lösningar som inkluderar ASP.NET brukar de också ha MSSQL som lösning för databashantering. För Windows-användare och stora företag är det rekommenderat att använda webbhotell med ASP.NET och MSSQL. Detta för att det ger en kraftfull lösning som lägger grunden för de webbprojekt som planeras.

Det finns viktiga fördelar med MSSQL server som kan vara bra att känna till:

  • Prestanda – En MSSQL Server har väldigt fin prestanda. Lägg ihop detta med det fina minne du får och det är inte så konstigt att webbhotell med MSSQL efterfrågas både av mellanstora och stora företag.
  • Avancerad funktion – Med MSSQL kan du få avancerade funktioner. För mycket stora företag kan detta vara ett måste för att man ska få rätt stöd för avancerade webbprojekt med högsta prestanda.
  • Hastighet – Med .Net som är utvecklingen av originalet som bara kallades för ASP så kompileras koden. Det här innebär att applikationen som byggs med ASP.NET kan köras mycket snabbare.
  • Bättre felsökning – Kompilering av kod är också något som gör att man mycket snabbare upptäcker fel. Det är något som bidrar till en smidigare drift.

En nackdel är att det inte direkt är billigt med MSSQL. Behövs det många licenser så kommer det att kosta på. Här kan det vara så att ett webbhotell med ASP.NET och MSSQL kan erbjuda attraktiva priser.

Dessutom har Microsoft tagit fram två versioner som är gratis. Dessa är MS SQL Server Developer och MS SQL Server Express. De är förenklade och kan inte användas på samma sätt som betalversionerna men kan vara värda att beakta.

Om ett webbhotell erbjuder Windows Server och ASP.NET så kan det också vara så att MS SQL ingår i hostingpaketet. Men det här ska du inte räkna med. Det händer att du får betala mer för Microsoft SQL Server. Det beror förstås på att webbhotellet har ökade kostnader för den här lösningen än vad det blir med gratis script som PHP och MySQL.

ASP.NET och MSSQL i hostingpaket

Det finns webbhotell med ASP.NET och MSSQL som erbjuder färdiga hostingpaket med möjlighet till Windows server. Det kan också vara så att du kan få denna lösning i skräddarsydda paket som du själv sätter ihop.

Om det är ett färdigt paket eller om du kan bygga din egen lösning kommer att påverka priset för din hosting. Flexibiliteten kan ses som mycket viktig. Särskilt när det rör sig om ett projekt som under kommande månader och år måste ha utrymme för att växa på ett dynamiskt sätt.

Jämför paket med varandra. Det kan till exempel finnas ett enklare företagspaket med stöd för 1 MS SQL databas. Nästa steg kan innebära mer än det dubbla antalet databaser. Om det inte finns något nästa steg är förstås frågan om det kommer att räcka med en databas och vad det kan tänkas kosta att bygga på med ett större stöd.

MS SQL kräver lite mer kunskap

Det är också viktigt att tänka på att MS SQL Server kräver lite mer kunskap än enklare lösningar med PHP och MySQL. Du har en hel del information online att tillgå. Microsoft publicerar löpande guider och andra viktiga resurser.

Men det gäller att förstå och att ha vissa förkunskaper för att kunna ta del av informationen. Som nybörjare är ASP.NET och MSSQL knappast det första valet. Även om du finner ett webbhotell med ASP.NET och MSSQL så kan det vara klokare att börja med en enklare lösning som inte blir så dyr.

Då kunskapen finns och behovet är sådant att det kommer att krävas ASP.NET och MSSQL är det förstås väldigt bra med ett webbhotell som kan ge stödet. Detta även om det kommer att kosta mer. Vet du bara vad det är du betalar mer för så är det ju rimligt.

Det finns idag flera svenska webbhotell med bra lösningar för Microsofts produkter och Windows server. Du kan jämföra priser och välja det paket som passar din budget och dina behov bäst!