Hem » Webbhotell » StableHost Webbhotell

StableHost Webbhotell

StableHost Webbhotell LogoBesök StableHost Webbhotell
Vårt Betyg: 5 / 10

StableHost är som namnet avslöjar ett stabilt val. Oavsett hostingpaket får du obegränsad trafik. Det här webbhotellet kan dessutom hjälpa dig med smart plan för VPS eller dedikerad server. Priserna är konkurrenskraftiga och till och med låga som introduktion.

StableHost webbhotell är ett bra val för dig som ska bygga din första hemsida. Du får fin support och du slipper betala extra för saker som SSL-certifikat. Det här är ett prisvärt webbhotell som ger dig mycket för dina pengar.

Starter
39.00 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 stMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Pro
89.00 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Platinum
299.00 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Priserna visas primärt inkl. moms för lättare jämförelse för privatpersoner.

Fördelar med StableHost webbhotell

StableHost har många fördelar och det blir tydligt när vi ser på kundomdömen. Det är svårt att hitta något negativt att säga om StableHost när vi granskar så väl dessa som webbhotellspaketen.

De främsta fördelarna med StableHost webbhosting är:

 • Smidiga priser. Det här är ett billigt webbhotell och en fördel är att det förblir på det viset. Priset stegrar inte för följande år på samma sätt som sker med många andra webbhostingtjänster.
 • cPanel. StableHost säger uttryckligen att de inte är intresserade av att erbjuda en egen kontrollpanel som man måste lära sig att först. Istället får du kända cPanel som du känner igen och som är utan buggar.
 • Obegränsat lagringsutrymme och trafik. Det här gäller för samtliga paket och är förstås väldigt bra.
 • Support av högsta klass. Du får hjälp av kunnig personal som pratar svenska.
 • Gratis SSL-certifikat. Det är en stort fördel att få gratis SSL-certifikat som en del av hostingpaketet. StableHost erbjuder detta med Let’s Encrypt.

3 grundpaket för webbhosting med StableHost

Det finns 3 grundläggande paket för webbhotell med StableHost. Här handlar det förstås om delad hosting. Du kan även välja VPS eller dedikerad server men vi börjar med att se på grundpaketen.

Gemensamt för de här paketen är:

 • Obegränsad trafik
 • Obegränsat diskutrymme
 • 99,9% upptid
 • Felsökning av script
 • DDoS skydd

Starter

Starter-paketet är för nybörjaren och räcker för en hemsida. Paketet kommer med stöd från 1 CPU-kärna och 25 MySQL anslutningar. Det är väl tilltaget för dig som ska komma igång med din första hemsida eller blogg. Dessutom är detta ett billigt webbhostingpaket med låga förnyelsepriser.

Pro

Pro-paketet ger dig stöd för obegränsat antal hemsidor med 1 CPU-kärna och 25 MySQL anslutningar. Paketet är ganska likt nybörjarpaketet med blir ett bättre val för dig som behöver kraften för fler hemsidor. Det kan passa både privatperson och företag.

Platinum

Med Platinum-paketet går du upp till 2 CPU-kärnor och 50 MySQL anslutningar. Här får du även gratis reparation om en hemsida hackas och ett Halon spamfilter. Det här är ett prisvärt paket med mer kraft. Det är bästa valet då du vill få ut största möjliga prestanda av ett webbhotell.

StableHost VPS

StableHost erbjuder även VPS i klustermiljö. Det här är webbhosting för dig som vill ha mer kraft. VPS-modellen från VPS är också designad för att ge dig skalbarhet. Du får mer att säga till om vad gäller den server dina projekt ligger.

Du kan välja mellan:

 • VZ 1 GB – Det här är valet för den som vill ha lite mer än webbhotell och vill ta första steget mot VPS.
 • VZ 2 GB – Det här är valet för en webbutik eller större hemsida som kräver stabilitet och kraft.
 • VZ 4 GB – För riktigt stora hemsidor med forum-funktion och e-handel som behöver extra kraft kan detta VPS-paket vara allt som krävs för att det ska fungera.

StableHost dedikerad server

Med dedikerad server från StableHost har du en egen server där all hårdvara är enbart för dina projekt. Det är ett säkert recept för en hemsida som laddas så snabbt som bara möjligt. StableHost erbjuder 3 servrar men kan också bygga om så att det passar dig perfekt. Du kan komma med förslag på den hårdvara du vill ha.

Du kan välja mellan Pro, Premium och Ultimate. Men du måste alltså inte ta paketet för dedikerad server som det presenteras. StableHost har lång erfarenhet av att sätta ihop den här typen av paket för företag.

StableHost hjälper till med domäner

StableHost kan också hjälpa dig med att registrera ett domän. När du köper domän med deras tjänst ingår Whois-skydd så att utomstående inte kan se att det är du som äger ett visst domän.

Är StableHost bra för WordPress

StableHost webbhotell är ett bra val för dig som driver sajt med WordPress. Du får en-klicksinstallation. Om du har frågor om din WordPress sajt så kan du också räkna med att webbhotellets support förstår vad du frågar om.

StableHost support

StableHost är rosade för supporten som svarar snabbt och tydligt. Supporten finns på plats dygnet runt och den talar svenska. Du kan kommunicera med email, chatt eller ringa för att få hjälp med dina frågor och problem.

Vem ska välja StableHost webbhosting?

Om du är ute efter billig webbhosting som dessutom är stabil är StableHost ett möjligt val för dig. De erbjuder smarta paket så det är lika relevant för nybörjaren som för ett större företag att välja StableHost webbhosting.

Det finns gott om utrymme för att växa så du kan börja med något enklare och sedan uppgradera med större webbhotellpaket eller vidare till VPS- eller dedikerad-server-lösning. Den svenska supporten är förstås också en fördel för dig som tycker att det är viktigt att få hjälp på språket som du kan bäst.

StableHost webbhosting bakgrund

StableHost lanserade sin tjänst 2009 och har sedan starten byggt på med olika typer av hostingtjänster. Företaget har sedan start dock varit noga med att jobba med ett ganska litet team av anställda. Tanken är att behålla känslan av familjeföretag och personlig touch. Det kan vara en anledning till att så många upplever att de är personliga och verkligen engagerade i sina kunder.