Hem » Webbhotell » Nedstängda Webbhotell

Nedstängda Webbhotell

Svenska webbhotell som stängts ner eller som idag drivs i annan regi. Vissa företag nedan drivs vidare fast sålt av sin webbhotellsverksamhet till annat företag. Det gäller främst delad hosting och inte andra tjänster som cloud hosting, vps eller liknande.

7Star

Webbhotellet 7Star växte fram som ett mindre och prisvärt alternativ. Sedan ett antal år tillbaka har tjänster stängs ner och support slutat svara.

Företagets hemsida som länge fungerade har idag slutat fungerat. Några aktiva webbhotellstjänster lär sluta fungera och alla befintliga kunder rekommenderas att leta upp ett nytt webbhotell.

Active24

Active24 är ett webbhotell som tidigt köptes av Loopia och det drivs vidare som en del av Loopia.

Ballou

Ballou Webbhotell köptes upp och drevs vidare under Miss Hostings regi. Webbhotellet slogs senare ihop och är idag en del av Miss Hosting.

Binero

Binero var ett webbhotell som tidigare drevs under namnet Aleberg Solutions AB innan det bytte namn.

Företaget Binero växte och blev ett av de främsta webbhotellen i Sverige innan de sålde av sin webbhotell-verksamhet (delad miljö) till Loopia. Idag driver Loopia det under en egen tjänst som heter Websupport.

Binero som företag finns kvar och driver idag cloud hosting och andra lösningar främst riktad till företag.

City Network

City Network är ett annat företag som hyvlade bort sin verksamhet för delad hosting (webbhotell).

De sålde den delen av verksamheten till Loopia AB som ett tag senare migrerade kunderna med deras befintliga system. Alla webbhotellskunder som var en del av City Network är idag en del av Loopia infrastruktur (förutsatt att de inte sagt upp sitt avtal).

City Network finns kvar som företag som erbjuder enterprise-lösningar och molntjänster. De bytte nyligen företagsnamn från City Network International AB till Cleura AB.

Datakultur

Datakultur var ett webbhotell med säte i Malmö som senare köptes upp av Wopsa. Wopsa som är en del av Cygrids Communications AB.

FS Data

FS Data är ett webbhotell som köptes upp och Miss Hosting.

Webbhotellet FS Data drevs först vidare som en separat tjänst men har sedan slagits ihop med Miss Hosting.

Manufrog

Webbhotell Manufrog ansågs länge vara ett av de bästa billiga webbhotellen att välja. De drivs idag vidare under namnet Nunames.

Meebox

Webbhotellet Meebox var aktivt under ett antal år innan det köptes upp av Simply.com. Idag existerar inte varumärket längre men verksamheten drivs vidare av Simply.com.

Surftown

Webbhotellet Surftown är ett annat välkänt webbhotell som under många år var aktiva på svenska marknaden men som senare köptes upp. Här var det danska företaget UnoEuro (Simply.com) som köptes upp webbhotellet.