Hem » Webbhotell » Hostinger

Hostinger

Hostinger LogoBesök Hostinger
Vårt Betyg: 6 / 10

Om det ska vara billigt, snabbt, hög upptid och lätt att bygga hemsida så ska det vara Hostinger. Det här är ett webbhotell som är otroligt populärt. För delad hosting är det helt klart ett av de bästa alternativen som finns.

Du kan i sort sett komma igång gratis med ett fantastiskt stöd för att bygga din egen hemsida. Hostinger är också ett bra alternativ för små och mellanstora företag som är ute efter prisvärd webbhosting.

Single
46.12 kr/mån
Utrymme: 50 GBTrafik: 100 GBDomäner: 1 stMySQL: 2 stMSSQL: 0 st E-postkonton: 1 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 768 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Premium
94.87 kr/mån
Utrymme: 100 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 100 stMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 100 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Priserna visas primärt inkl. moms för lättare jämförelse för privatpersoner.

Fördelar med Hostinger webbhotell

Hostinger är mer än ett billigt webbhotell som håller hög kvalitet. Det här är en av de främsta namnen som finns för webbhostingtjänster och det finns det förstås goda anledningar till.

De främsta fördelarna med Hostinger webbhosting är:

  • Snabbt. En hemsida som laddas snabbt är ingen liten sak. Det kan vara skillnaden mellan en kund och en person som surfar vidare till konkurrenten.
  • Billigt. Priserna för delad webbhosting imponerar. Binder du upp dig för längre tid kan det bli vansinnigt billigt även på lång sikt.
  • God upptid. Det är sällan avbrott. Hostinger kommer nära 100% upptid.
  • WordPress värde-tjänster. Ett mycket bra webbhotell för sajter som drivs med WordPress.

3 hostingpaket från Hostinger

Precis som så många andra webbhotell erbjuder Hostinger 3 grundläggande paket. Gemensamt för alla paketen är att de är väldigt prisvärda. Detta speciellt om du slår till då du får en rabatt och därmed ett väldigt lågt pris för din webbhosting. Priset förblir lågt även då det går över till normalt pris efter det första året.

Single webbhotell

Det här är ett billigt webbhotell som är till för en webbsida. Du får 30 GB SSD-lagring och stöd för cirka 10 000 besökare per månad. Paketet täcker ett epost-konto, 2 databaser och ger dig gratis SSL, gratis domän såväl som 100 GB bandbredd.

Med hanterad WordPress så är det här ett mycket bra val för nybörjaren. Du kommer igång på ett säkert och tryggt sätt till ett lågt pris.

Premium webbhotell

Premium är ett paket med plats för 100 hemsidor. Du får 100 GB SSD-lagring och stöd för omkring 25 000 besökare per månad. Här är det gratis SSL, gratis epost och gratis domän som gäller. Bandbredden är obegränsad.

Detta paket passar mycket bra för dig som vill jobba med en personlig hemsida. Du får ett väldigt bra stöd för WordPress.

Business webbhotell

Business är paketet som ger dig plats för 100 hemsidor med 200 GB SSD-lagring. Du får stöd för 100 000 besökare per månad. E-post och SSL är gratis såväl som ett domän som du får på köpet.

Bandbredden är obegränsad såväl som antalet databaser. Stödet för WordPress är fint och varje dag så kommer det att ske en säkerhetskopiering av ditt material. Utöver detta får du gratis CDN. Det här är ett paket som passar bra för mindre såväl som för medelstora företag.

Andra tjänster från Hostinger

Du kan välja ett av de tre paketen nämnda här ovan för webbhotell och så finns det lite andra lösningar som kanske passar dig bättre. Du kan till exempel betala för cloud hosting som passar bra för lite större projekt. Hostinger kan också anpassa hostingen särskilt för WordPress om du vill det.

Med VPS hosting från Hostinger webbhotell får du precis rätt resurser för ditt webbprojekt. Hostinger har också det som kallas för CyberPanel VPS hosting. Det är en kontrollpanel med Open/LiteSpeed webbserver.

Hostinger erbjuder webbhotell med cPanel-baserade lösningar. Det gör det enkelt för dig att förstå hur du ska bygga, uppdatera och vidare driva din hemsida.

Om du vill dela din Minecraft-upplevelse ska du se lite närmre på Hostingers Minecraft hosting som är en unik service från detta webbhotell.

Du kan alltså få moln- och VPS-hosting med Hostinger, men var medveten om att Hostinger är bäst på delad hosting. Det här är deras sanna styrka och det är delad hosting som blir otroligt prisvärd när du väljer Hostinger webbhotell.

Domännamn

Om du är på jakt efter ett passande domännamn kan du snabbt skriva in önskat namn för att sedan få passande förslag från Hostinger.

Billigt webbhotell med Hostinger

Finns det någon hake med de billiga priserna som Hostinger erbjuder för sin webbhosting? Ja, det gör det. Om du vill få bottenpriserna för webbhotell med Hostinger så får du binda upp dig för några års tid.

Samtidigt ska det sägas att du kan överraskas med otroligt fina erbjudanden. Det som imponerar mest med Hostingers olika webbhotellpaket och lösningar är att de konstant har rimliga priser. Det blir inte en prischock efter det första året.

Hostingers hPanel

Hostinger försöker sätta sitt avtryck i panelvärlden. De erbjuder en egen kontrollpanel som har fått namnet hPanel. Det här är en bra kontrollpanel med allt som du behöver för att sköta om din sajt.

Faktum är att hPanel påminner en hel del om cPanel om vi ser på funktioner. Du får enkla automatiska installationer, e-postkonton, filhanterare, Mysql databaser såväl som DNS-zonkonfigurationer.

Hostingers support

Supporten får både ris och ros av nuvarande Hostinger kunder. Å ena sidan får du en god support på så vis att de vet vad de pratar om och finns tillgängliga dygnet runt. Å andra sidan kan det ta lång tid innan du får svar.

Då det inte är säkert att Hostingers kunskapsbas räcker som svar på din fråga kan det förstås bli lite frustrerande att behöva vänta. Det gäller både chatt och telefon. Dessutom är det så att du får nöja dig med support på svenska vilket kanske inte alltid känns så bekvämt.

Vem ska välja Hostinger webbhosting?

Om du vill ha ett billigt och bra webbhotell är Hostinger en webbhostingservice att beakta. Detta särskilt om du är nybörjare och vill ha ett fint stöd för WordPress. Upptiden ligger på omkring 99,99% vilket är mycket bra. Dessutom kan du se fram emot god prestanda vad gäller laddningstid för din sajt.

Vill du ha delad hosting är det ingen snack om saken. Hostinger kan vara det bästa webbhotellet för dig. För dedikerad server och andra lösningar är det möjligt att du finner bättre alternativ för dina behov.

Hostinger bakgrund

Hostinger lanserades som webbhosting tjänst år 2004. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt. De har numera över 29 miljoner kunder i över 178 länder. Deras koncept går ut på att göra det lätt och billigt för dig att skapa en hemsida med gränslöst Mysql, PHP och andra viktiga tjänster.

Hostinger har ett community som hela tiden växer. Det betyder att det finns många att diskutera med och få stöd från vilket inte är så dumt när supporten tar sig sin tid att svara.