Hem » Webbhotell » Webbhotell med gratis SSL

Webbhotell med gratis SSL

Hög säkerhet på din hemsida inger ett förtroende som gör att folk stannar kvar, handlar och kommunicerar med dig. SSL-certifikat ger domännamnet som börjar med HTTPS och som talar om för dina besökare att din sajt är säker och seriös.

Du kan välja webbhotell med gratis SSL som gör det enkelt att lansera säkra hemsidor med god potential. Det är inte bara dina besökare som dömer din sajt vad gäller SSL, det gör även Google så det är verkligen klokt att välja webbhotell där SSL-certifikat är en självklarhet!

Oderland logo
fr. 231 kr/mån
Utrymme: 20 - 30 GBTrafik: 2000 - 5000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Inleed logo
fr. 19 kr/mån
Utrymme: 2 - 50 GBTrafik: 50 - 3000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: DirectAdminPHP Memory Limit: 1024 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Kinsta logo
fr. $30.00/månfr. $43.75/mån
Utrymme: 10 GBTrafik: 50 GBDomäner: 1 stMySQL: 1 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 256 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Simply.com logo
fr. 7 kr/månfr. 50 kr/mån
Utrymme: 10 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: ObegränsatMySQL: 2 - 15 stMSSQL: 0 - 3 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
EgenSajt logo
fr. 35 kr/mån
Utrymme: 1 GBTrafik: 20 GBDomäner: ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 0 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Wopsa logo
fr. 36 kr/mån
Utrymme: 2 - 30 GBTrafik: 10 - 200 GBDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 10 st - ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: Okänt
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Loopia logo
fr. 49 kr/månfr. 124 kr/mån
Utrymme: 75 - 200 GBTrafik: 750 - 2000 GBDomäner: ObegränsatMySQL: 25 - 100 stMSSQL: 0 - 5 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 128 - 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Miss Hosting logo
fr. 1 kr/månfr. 99 kr/mån
Utrymme: 100 GB - ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: 1 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 - 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Hostinger logo
fr. 25 kr/månfr. 46 kr/mån
Utrymme: 50 - 100 GBTrafik: 100 GB - ObegränsatDomäner: 1 - 100 stMySQL: 2 st - ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: 1 - 100 stKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 768 - 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
StableHost Webbhotell logo
fr. 20 kr/månfr. 39 kr/mån
Utrymme: ObegränsatTrafik: ObegränsatDomäner: 1 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: cPanelPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Websupport logo
fr. 124 kr/mån
Utrymme: 50 - 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 10 st - ObegränsatMySQL: ObegränsatMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: AtomiaPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
One.com logo
fr. 11 kr/månfr. 74 kr/mån
Utrymme: 50 - 750 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 1 - 10 stMySQL: 1 - 20 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 - 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHGratis SSLCron jobsGitBackup
Priserna för webbhotell visas inkl. moms avrundat till hela kronor. Priset avser det billigaste webbhotellpaketet. Avvikelser kan förekomma.

Vad är SSL-certifikat?

SSL står för Secure Socket Layer. Med SSL-tekniken så krypteras den information som skickas mellan den som använder din sajt och den server som sajten ligger på. Det betyder i grund och botten att hackare inte kan ta sig in eller se och missbruka informationen.

Det är bara servern du har din sajt på och den som besöker din sajt som kan se fden information som delas. Du kan se det lite som en insynsskyddad tunnel som upprättas mellan de som besöker din sajt och din server.

När din sajt har SSL-certifikat så syns det på adressen. Där syns ett hänglås och så börjar adressen med HTTPS. Idag vet de flesta om att det här är samma sak som en säker sajt. Du tas på allvar och SSL är ett måste i en webbutik.

Webbhotell med gratis SSL gör det enkelt för dig

Du kan givetvis själv skaffa SSL och installera detta på dina sajter. Men det finns stora fördelar med att få hjälpen av webbhotell med gratis SSL. Framförallt kan det faktiskt vara lite knepigt att installera SSL.

Om du gör fel kan det skada din sajt. När du får gratis SSL av webbhotell så brukar det fungera med mycket enkel installation. Du klickar i att sajten ska ha detta och sedan är det klart. Inget på sajten förstörs av installationen och så får du ordning på tekniken som så många av dina besökare vill se.

Varför är det så viktigt med SSL-certifikat?

Det är verkligen inte att rekommendera att hoppa över SSL-certifikat om du ska bygga en sajt som ska framstå som seriös. Säkerheten är något dina besökare kommer att uppskatta och den kan faktiskt påverka hur det går med din SEO.

Google och andra sökmotorer vill ju skicka sina kunder, det vill säga de som söker, till säkra sajter. Om valet står mellan dig och en likvärdig sajt som dessutom har SSL så ratas du utan certifikatet.

Om du kan få detta certifikat gratis av webbhotell med SSL så är det ju verkligen dumt att låta bli. Det kan handla om att synas på första sidan eller att landa så långt ner i sökresultaten att ingen hittar dig. Detta eftersom de flesta andra sajter använder sig av certifikatet som Google ser som ett säkert tecken om säkerhet.

Skydda dina användare och ditt rykte

När du håller hackare borta från din sajt så skyddar du dina användare. Det är ingen liten sak. Med tiden så är det ju så att du skapar ett förtroende. Om det skulle ske något så kan det skada ditt rykte för all framtid. Detta särskilt när din hemsida är ditt ansikte utåt.

Företag som vill dela information om sina tjänster eller sälja dem online via hemsida kan inte vara utan SSL-certifikat. Risken för att det händer något tråkigt är för stor. Dessutom ser det ju inte seriöst ut.

Då du ska sälja saker

Om din sajt ska fungera som webbutik måste du använda SSL-certifikat. Betalningsprocesser kommer inte att fungera utan. De samarbetspartners du tar kontakt med för betalningslösningar tar en titt på detta.

Du kanske kommer igång utan SSL, men så snart som detta upptäcks kommer den som levererar en betalningslösning att kräva installation. Det blir ju enkelt om du har webbhotell med gratis SSL.

Webbhotell använder sig av Let’s Encrypt

Det är inte alla webbhotell med gratis SSL som använder Let’s Encrypt som SSL men det blir allt vanligare. Let’s Encrypt är ett certifikat som kommer från ISRG (Internet Security Research Group). Det här är en form av certifikat som fungerar på ett automatiskt sätt. Det betyder att det blir mycket enkelt att förse hemsidor med det.

För dig som ska dra igång en eller flera sajter är det bra om webbhotellet erbjuder SSL med Let’s Encrypt certifikat. Det betyder nämligen att du på enkelt vis direkt på din kontrollpanel kan se till att din sajt får certifikatet.

När du väljer adress till ditt domännamn så ställer du också in att det ska vara SSL. Då kommer adressen till din sajt att börja med https://. Det är inte svårare än så och därmed kan vi verkligen konstatera att det bara är onödigt att strunta i SSL-certifikatet.

Har alla hostingpaket gratis SSL?

Du kommer att märka att många webbhotell erbjuder gratis SSL. Det här är trots allt teknik som är så pass viktig för alla typer av sajter idag. Men du kan inte ta för givet att ett webbhotell med gratis SSL ger denna tjänst för alla paket.

Om du vill ha det enklaste paketet för nybörjare så kan det vara så att SSL inte ingår. Det är inte så imponerande för webbhotell som kan erbjuda enkel och automatisk en-klicksinstallation av SSL borde helt klart också ge detta i de enklaste paketen.

När du är på jakt efter webbhotell till din sajt bör du alltså ta en titt på paketen. Det finns billiga webbhotell där du får ett startpaket för några kronor per månad och det ingår gratis SSL. Det finns också dyra webbhotell med avancerade paket som saknar denna smarta funktion!

Summering

Med SSL-certifikat skapar du en säker sajt som kan tas på allvar. SSL är något som visar dina besökare att du skyddar dem. Detta kan få fler att stanna samtidigt som du förbättrar din chans till god ranking i sökresultaten.

Webbhotell med gratis SSL gör det enkelt för dig att installera certifikatet och säkra att din sajt tas på allvar. Både av besökare och av sökmotorer!