Hem » Webbhotell » Crystone Webbhotell

Crystone Webbhotell

Crystone Webbhotell LogoBesök Crystone Webbhotell
Vårt Betyg: 3 / 10

Loopia tog över Binero Groups hosting och med i paketet kom Crystone som erbjuder dig delad hosting. Med ett klick kan du installera WordPress, Joomla och flera andra vanliga CMS. Den sitebuilder som erbjuds är enkel att använda.

För dig som är ute efter en enkel lösning för din WordPress sajt kan det finnas god anledning till att använda Crystone webbhotell. De gör det väldigt lätt att installera och driva en sajt med detta CMS. Du behöver inte ha stora förkunskaper.

Fördelar med Crystone webbhotell

Du kanske har upptäckt att många kritiserar Crystone online och att det har varit så länge. Det finns dock några viktiga fördelar som du bör vara medveten om innan du bestämmer dig för ett annat webbhotell.

Webbhotellet har dock köpts upp och drivs av Loopia idag. Det ökar sannolikheten att webbhotellet sköts bättre idag. Men det finns också många andra webbhotell att välja på.

De främsta fördelarna med Crystone webbhosting är:

  • Enkelt att komma igång. Du är registrerad och igång på nolltid. Crystone har en sajt som är enkel att navigera och komma igång på.
  • Tydlig kontrollpanel. Du kommer att hitta i kontrollpanelen eftersom den har en tydlig struktur.
  • Mycket bra för WordPress. Här kommer du faktiskt att ha din WordPress-sajt installerad med ett klick. Det fungerar precis som tänkt!

Crystones 2 webbhostingpaket

Du har 2 webbhostingpaket att välja från. Ett är för mindre behov och det andra riktar sig mer mot företag.

Oavsett vilket av de två paketen du väljer så ska du få:

  • Daglig backup
  • En-klicksinstallation av 8 tillägg och program
  • ASP
  • Obegränsat antal domäner
  • Obegränsat antal underdomäner
  • Val mellan Windows och Apache server
  • Sitebuilder

Standard

Med Standard-paketet får du 250 GB utrymme och stöd för 5000 GB trafik. Du kan välja Windows eller Linux. Det här är ett paket som föreslås för företag men som också kan fungera för en privatperson som vill skapa en enkel hemsida.

Pro

Pro-paketet har ett utrymme på 500 GB och ger mer prestanda än Standard. Här får du SSH-access och paketet kan med många smarta funktioner passa väldigt bra för företagets behov. Du får mer utrymme, databaser och statistik.

Crystone DNS

Crystone erbjuder även avancerad DNS för 8 kronor per månad. Detta kommer med en kontrollpanel som är enkel att använda och marknadsförs som det kompletta DNS-paketet. Med detta paket får du obegränsat antal domäner i kontot.

Crystone priser för webhosting

Priserna för webbhosting med Crystone kan bara beskrivas som rimliga. Det här är inte ett billigt webbhotell men det är heller inte dyrt. Om vi ser på vad som ingår i priset kan det absolut sägas att det kan bli prisvärt. Det här beror lite på hur du kommer att använda ditt paket och hur du upplever prestandan och upptiden.

Det ska sägas att du har 30 dagars ångerrätt. Du kan alltså utan att ta någon större risk testa Crystone om du tycker att det ser ut som att deras webbhostingprodukt passar dina nuvarande behov.

Crystone webbhotell support

Crystone har sitt kontor i Västerås och det går att ringa till det mellan 8.00 och 19.00 på vardagar samt mellan 10.00 och 15.00 på helger. Du kan också skicka email. Supporten är mycket hjälpsam och löser problem snabbt.

Vem ska välja Crystone webbhosting?

Om du vill ha ett webbhotell som gör det enkelt att installera en WordPress sajt så kan Crystone webbhosting fungera för dig. Det bör dock vara en enkel sajt och helst inte för viktig affärsverksamhet.

Upptiden är ganska skral och tar sig under vissa perioder inte över 90%. Lägg till detta en prestanda som inte kan mäta sig med andra webbhotell i samma prisklass. Med tanke på detta finns det bättre val för dig som behöver stöd för en företagssida med stor trafik och planer om kraftig utveckling under kommande månader och år.

Det kan också vara bra att undersöka de bästa svenska webbhotellen för att se om något annat alternativ passar dig bättre.

Crystone webbhosting bakgrund

Crystone har varit med i över ett årtionde nu. Idag ägs de av Loopia Group vilket inte har inneburit särskilt många förändringar. Chatt har lagts till och paketen för webbhosting har förändrats en aning. Annars är det mesta samma som förr. Deras fokus har sedan start legat på att fungera som en god affärspartner till företag.