Hem » Webbhotell » One.com

One.com

One.com LogoBesök One.com
Vårt Betyg: 3 / 10

Om en en-klicksinstallation av WordPress sajt och allt du behöver för driften på ett ställe låter bra så kan One.com vara för dig. Det här är ett webbhotell som är lätt att använda. Det kan passa bra för dig med mindre behov av skalbarhet och skräddarsydda lösningar.

One.com är inte bäst i klassen men de erbjuder rimliga priser och avskalade lösningar som har sina fördelar. Webbhotellet är summa summarum ett bra val för dig som vill komma igång med en WordPress sajt snabb. Om du vill mer än så bör du läsa vidare…

Nybörjare
73.75 kr/mån
Utrymme: 50 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 1 stMySQL: 1 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 512 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Utforskare
123.75 kr/mån
Utrymme: 100 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 1 stMySQL: 5 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 1024 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Entusiast
186.25 kr/mån
Utrymme: 200 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 5 stMySQL: 10 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 2048 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Expert
223.75 kr/mån
Utrymme: 500 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 7 stMySQL: 15 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 4096 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Guru
286.25 kr/mån
Utrymme: 750 GBTrafik: ObegränsatDomäner: 10 stMySQL: 20 stMSSQL: 0 st E-postkonton: ObegränsatKontrollpanel: EgenutveckladPHP Memory Limit: 8192 MB
PHPASP.NETPythonJSPNode.JSRubySSHFree SSLCron jobsGitBackup
Priserna visas primärt inkl. moms för lättare jämförelse för privatpersoner.

Fördelar med One.com webbhotell

One.com är ett webbhotell som har ett rykte om sig att vara billigt och enkelt att använda.

De främsta fördelarna med One.com webbhosting är:

  • Enkelt att komma igång. Oavsett om du väljer att använda One.coms hemsideprogram eller en-klickinstallation av WordPress så är det enkelt.
  • Gratis SSL. Det här gäller alla paket och dessutom får du SSL-certifikaten färdiginstallerade. Det här är verkligen smidigt och det spar tid.
  • Användarvänlig kontrollpanel. One.com har uppdaterat sin kontrollpanel och numera är den verkligen enkel att använda. Informationen är avskalad för att göra det lätt för dig att hitta rätt.
  • Låga introduktionspriser. Det kostar inte mycket med ett första paket med One.com. På så vis är de ett billigt webbhotell. Dessutom kan du ju testa helt gratis under 14 dagars tid utan att förbinda dig till något.

Varierade hostingpaket från One.com

One.com har ju som koncept en form av allt-i-ett. Tanken är att det ska vara enkelt att komma igång med webbhosting då du har allt på plats. Fast det finns mer än ett hostingpaket att välja från.

Du har hela 5 paket för webbhosting. Oavsett vilket du väljer så får du:

  • Gratis domän under 1 års tid
  • Gratis program för att bygga hemsida
  • 1 månad Google Ads gratis
  • Support dygnet runt
  • Gratis SSL certifikat
  • Tydlig statistik för din sajt

1. Nybörjare

Det här är ett paket för en hemsida med 50 GB SSD-lagring och 100 inkorgar. Paketet är mycket enkelt och därmed kan det bli så att du får köpa till tillägg. Du får daglig säkerhetskopiering.

Nybörjare-paketet från One.com kan vara bra om du enbart är ute efter att skapa en mycket enkel hemsida. Det är inte till för dig som snabbt vill komma vidare med ditt webbprojekt.

2. Utforskare

Utforskare är också en form av nybörjarpaket. Här får du stöd för 1 hemsida med 100 GB SSD-lagring och 200 inkorgar. Det blir också daglig säkerhetskopiering samt en-klicksinstallation av WordPress.

Det här kan vara ett bra val för dig som vill dra igång en blogg. Det är liksom Nybörjare ett billigt paket för webbhosting.

3. Entusiast

Med Entusiast-paketet kan du bygga upp till 5 sajter. Du får 200 GB SSD-lagring och 500 inkorgar. Här ingår säkerhetskopiering varje dag såväl som återställning då det behövs. Du kommer också att få stödet av en-klicksinstallation av WordPress.

One.com rekommenderar detta paket för entreprenörer.

4. Expert

Expert-paketet är till för 7 hemsidor. Här är det 500 GB SSD-lagring som gäller samt 750 inkorgar. Det ingår också daglig säkerhetskopiering och hjälp med återställning. Utöver detta får du med Expert gratis webbplatsskydd såväl som avancerade WordPress-verktyg utan extra kostnad.

Expert kan vara ett bra val för företag men också för privatpersoner som vill ha lite mer än vad de enklaste paketen erbjuder.

5. Guru

Med Guru har du stöd för 10 sajter. Du får 750 GB SSD-lagring såväl som 1000 e-post premium tjänst. Här kommer det att skapas säkerhetskopior varje dag och du kan också be om återställning som en del av paketet.

Guru ger dig gratis webbplatsskydd, avancerade WordPress verktyg utan extra kostnad och gratis SEO-verktyg. Innehållet är tänkt för agenturer och kanske också för entreprenörer med lite större krav på stöd för WordPress och SEO.

Du kan testa under 14 dagar helt gratis

One.com erbjuder en testperiod på 14 dagar. Med testversionen kan du använda One.coms egna hemsideprogram för att bygga en sajt. Under den här perioden kan du även se hur det fungerar med support. Det krävs inget kreditkort för att testa gratis under 14 dagar.

Bra för WordPress men med behov av tillägg

One.com är ett bra val för dig som vill bygga hemsidor med WordPress. Det ska dock sägas att namnet i detta avseende är lite missvisande. För många blir det så att man måste köpa till tillägg för att få det hela att fungera som tänkt. Det är alltså inte allt-i-ett om du har lite större behov.

Dessutom är det viktigt att förstå att du inte får samma smidiga process då du vill använda ett annat CMS som Joomla. Hostingpaketen är begränsade och därmed är risken stor för att du kommer att behöva köpa till fler funktioner.

Är One.com ett billigt webbhotell?

Det kan mycket väl bli billigt för dig att hosta din sajt med One.com. Om ett paket fungerar för dig och du inte måste uppgradera med en massa tillägg så blir det billigt. I varje fall under det första året. Priset kan nämligen stiga en hel del för kommande år.

På grund av detta kan vi inte säga att One.com är ett billigt webbhotell. Billigt att komma igång med ja, men risken för att det kommer att kosta dig mycket mer är ganska stor. Det är alltså A och O att du ser på möjliga kostnader som kan tillkomma för att komma fram till om du tycker att de är rimliga.

Godkänd upptid men inte så hög hastighet

Prestandan imponerar inte men den är heller inte botten. Medelmåttig skulle vi kanske kunna säga. Svarstiderna kan inte riktigt mäta sig med de som de allra bästa webbhotellen erbjuder. Samtidigt får du en mycket god upptid som ligger på i stort sett 100%.

Om du vill optimera din sajt för bättre hastighet så kan du inte räkna med att One.com hjälper dig med råd och tips. Du får själv ta reda på vad du bör göra och implementera ändringarna som kan förbättra svarstiden för din sajt.

One.coms support

Support dygnet runt låter ju inte så dumt. Särskilt inte när du sysslar med din sajt som en hobby och sitter sent på kvällar och helger med den. Telefonsupporten är inte tillgänglig dygnet runt men chatten är det. Notera dock att du får chatta på engelska efter klockan 18.00.

Supporten svarar rimligt snabbt och den är stabil och vänlig. Men det är som sagt så att du inte kan räkna med att få svar på frågor som hur du kan öka din sajts hastighet. Dessutom finns det tidpunkter då det kan bli långa väntetider för att få svar från kundtjänsten.

Vem ska välja One.com webbhosting?

Om du vet precis vad du vill göra med ditt webbprojekt och ser att ett paket matchar dina behov perfekt kan One.com vara för dig. Om du däremot tänker dra igång många sajter och sedan utveckla dessa på ett dynamiskt sätt är One.com inte ditt första val.

Välj One.com om du ska driva en enkel eller några få hemsidor eller en webbutik. Kom bara ihåg att det kan bli dyrare än vad det först verkar då du måste köpa till tjänster för att få det hela att fungera som du vill.

One.com bakgrund

One.com lanserades år 2002 av dansken Jacob Jensen. Bolaget hette från början B-One. Sedan dess har man jobbat vidare med konceptet One, det vill säga att allt ska finnas på en plats. Idag erbjuder One.com webbhotelltjänster i flera länder på flera språk.

Från start har One.com haft som mål att göra det möjligt för dig att klara av bygge och drift av hemsida utan förkunskaper. Deras egen sitebuilder är utvecklad just med tanke på detta.