Hem » Så väljer du bästa webbhotell som företag

Så väljer du bästa webbhotell som företag

Ett modernt företag utan hemsida är värre än ett företag som för 30 år sedan inte var med i telefonkatalogen. Nätet är inte bara en plats för presentation. Med en väl fungerande hemsida kan företaget nå nya kunder och samarbeten på ett otroligt effektivt sätt.

För att lyckas med satsningen på företagets hemsida är det otroligt viktigt att välja rätt typ av webbhosting. Vilket webbhotell som kommer att fungera bäst för er beror på flera saker som behov, målsättning och budget.

Här är några viktiga saker att beakta när du ska välja ett webbhotell för er företagssajt…

Bästa webbhotell för företag

Det finns webbhotell för företag som har flera olika typer av paket att välja från. Det är inte så att ett hostingpaket måste heta Företag, Premium eller Proffs för att det ska vara väl anpassat till firmans behov.

Det som styr hur pass stort stöd du har behov av är givetvis hur hemsidan ska användas. Om ni inte är redo att satsa på marknadsföring online ännu och bara vill ha en företagshemsida som visitkort kan ett enkelt paket för privatperson fungera lika bra.

De bästa webbhotellen för företag är tydliga med vad som ingår i deras webbhostingpaket. Det gör det lättare för dig att uppskatta vad som kommer att passa er.

Vad ingår i priset?

Idag kan du räkna med att få ett gott stöd för en enklare sajt även från ett billigt webbhotell. När det inte finns stora behov av att ha stort utrymme för innehållet på sajten eller att sajten ska klara av stora mängder besökare har du många billiga val.

Det finns några grundläggande egenskaper som du gärna vill få med:

  • Gratis SSL-certifikat. En seriös hemsida måste ha SSL vilket syns i webbsidans adress. Det är smidigt om du får detta gratis med automatisk installation.
  • God lagring. Utrymmet för det innehåll du kommer ha på sajten bör vara väl tilltaget. Du ska inte behöva bekymra dig om du kan få plats med media av olika slag.
  • Prestanda. Idag är det viktigare än någonsin att en hemsida laddas snabbt och klarar de interaktiva processer som besökare förväntar sig. Webbhotell med PHP och MySQL är bra val då du vill ha en interaktiv företagssajt till ett vettigt pris.
  • Support och backup. Saker kan gå fel. När du slarvar till det är det viktigt med support på plats som snabbt ger dig backup på det som du tappat bort.
  • Upptid. Välj ett webbhotell med så nära 100 procents upptid som möjligt. Detta så att dina besökare inte når en död sajt alltför ofta då webbhotellet av någon anledning har serverproblem.

De olika punkterna ovan kan ges i olika grader. För mellanstora och stora företag är det ofta en fördel att välja ett webbhotell med särskilda företagspaket där det finns gott om minne, god backup och annat som påverkar sajtens drift och utveckling.

Med tanke på CMS

Det ska också sägas att det finns webbhotell som är mer eller mindre bra för det CMS du kommer att använda för företagssidan. Med webbhotell för WordPress får du till exempel snabb en-klicksinstallation av ditt CMS. Detta kan också fungera för andra CMS som Joomla.

När ett webbhotell kan WordPress är det inte så dumt. Då får du ju ett stöd för frågor som kan dyka upp. Det blir enklare att bygga och driva sajten. Det här kan vara smart att tänka på då du ser på möjliga alternativ.

Går det att utveckla med större stöd?

Just det där med utveckling är ett ledord när det handlar om en företagssajt. Det som börjar som en enkel hemsida kan tids nog bli en aktiv webbutik med många olika interaktiva finesser som chatt och mer.

Kanske är det just en e-butik du vill starta redan från början. Då finns det ytterligare aspekter att ta hänsyn till och överväga innan du bestämmer vilken väg som är bäst.

För att det ska vara möjligt att utveckla på detta vis så bör du välja ett webbhotell där det finns plats för förändringar. Det kan vara bra att kunna gå från webbhotell på delad server till att köra med VPS eller kanske dedikerad server.

När det blir ett större tryck på företagssidan är det viktigt att kunna möta detta behov och se till att sajten fortsatt ger ett gott intryck och fungerar som den ska. Med ett bra webbhotell för företag så kan du växa. Ibland kan det till och med vara möjligt att enbart betala mer för de tjänster du lägger till då de behövs.

Läs recensioner och omdömen

Det finns idag många bra webbhostingstjänster för företag. Då du är medveten om vilka behov ni har för en företagssajt så kan du se särskilt på webbhotell med rätt egenskaper. Utöver detta är det alltid smart att se lite närmre på recensioner.

Då du läser vad en expert har att säga om ett webbhotell så får du mycket information som kan hjälpa dig att välja. Men glöm inte bort att även kika på vad andra säger. En expert kan basera sina åsikter på saker som inte är så relevanta för dig.

När du läser omdömen online från många olika användare får du svar på viktiga frågor som:

  • Fungerar webbhotellets support som den ska?
  • Är de ärliga med betalningar och rabatter?
  • Är det enkelt att använda kontrollpanelen?
  • Stämmer siffror för upptid och prestanda?

Summering

Välj det bästa webbhotellet för ditt företag genom att se på egenskaper baserat på de behov som finns för er verksamhet. Tänk framåt och välj ett webbhotell som kommer att kunna stötta framtida behov av att växa och utvecklas.

Ta också en titt på priset för webbhostingpaket för företag. Om du får ett erbjudande som är attraktivt måste du komma ihåg att du inom ett år eller två får det normala priset. Det bör också vara rimligt med tanke på vad som ingår i det paket du väljer.